Milivojević (DS): Branislav Bata Andrić kandidat "Srbije protiv nasilja" za gradonačelnika Kruševca 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Funkcioner Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević saopštio je danas da će kandidat liste „Srbija protiv nasilja“ za gradonačelnika Kruševca biti doktor nefrolog Branislav Bata Andrić.

Milivojević je agenciji Beta kazao da je Andrić jedan od najuglednijih kruševačkih lekara koji se posebno istakao spasavajući živote za vreme pandemije kovida i rata na Kosovu i Metohiji.

„Posle izbora 17. decembra Kruševac će ponovo postati Kruševac, a ne Bratislava, kako ga nazivaju zbog Bratislava Gašića jer je postao njegov privatni grad. Kruševac se u režimskim medijima predstavlja kao ‘naprednjačko čudo’, iako je u poslednjih 10 godina iz Kruševca otišlo 10.000 mladih ljudi jer u svom gradu nisu imali nikakvu perspektivu“, rekao je Milivojević.

Prema njegovim rečima, bez članske karte Srpske napredne stranke nemoguće je da se bilo ko zaposli bez obzira na dokazanu stručnost ili iskustvo.

„Većina mladih koji pođu u Beograd na studiranje, više se ne vraćaju u Kruševac“, kazao je.

Naveo je da se iz gradskog budžeta novac troši bez ikakve kontrole, kao i da pojedini projekti koji se finansiraju iz republičkog budžeta ukazuju na korupciju.

„Prema projektu autoputa Pojate -Preljina, iz 2008. godine, ta deonica od 110 kilometara trebalo je da ukupno košta 450 miliona evra, a sada se taj put radi po ceni od 1,7 milijardi evra. To nije normalno!“, naglasio je on.

Dodao je da lokalna vlast podiže spomenike kojima skrnavi srpsku istoriju i istorijske ličnosti.

„Veoma je upitan umetnički kvalitet i istorijski kontekst u kome se ti spomenici prave. Na spomeniku despotu Stefanu Lazareviću stavljen je grb kralja Milana Obrenovića, a na aerodromu je podugnut spomenik knezu Lazaru iako u Kruševcu već postoji spomenik posvećen Lazaru“, rekao je.

Milivojević kaže da većina Kruševljana živi veoma niskim standardom, bez obzira na otvaranje nekoliko proizvodnih pogona.

„U Kruševcu proizvođači nemaju kome da prodaju kilogram pšenice za 14 dinara, dok kesica pereca košta 50 dinara, a kilogram čvaraka 2.700 dinara. Centralna gradska ulica u kojoj je nekada bio veliki broj trgovinskih radnji, danas je pretvorena u ulicu kockarnica i kladionica“, kazao je Milivojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari