Milojičić o preuzimanju stranke od Titovog unuka: Uvek sam bio levičar 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Ja sam uvek bio levičar koji je okrenut siromašnima, obespravljenima radnicima, seljacima, koji je okrenut ka Evropi ali svestan svih njenih mana, kaže Radoslav Milojičić Kena, odgovarajući na pitanje kako, budući da je preuzeo stranku od Joške Broza, Titovoj unuka, uklapa ličnu političku prošlost člana DS, sa sadašnjom partijom.

Upitan da li je neko iz prethodnog rukovodstva ostao u Srpskoj levici, Milojičić odgovara sa „U Srpsku levicu su dobrodošli svi koji žele jaku Srbiju“.

Na pitanje koji rezultat na novim izborima očekuje i kada će tih izbora biti, kaže: „Očekujem da do kraja maja Srpska levica umesto sadašnjih 20 ima 30 opštinskih odbora a do kraja godine 100. Rad, organizacija i oblilazak Srbije su naše teme a o izborima ne odlučujemo mi. Ali da se ja pitam, raspisao bih sutra.“

Upitan ko su mu mogući koalicioni partneri i o mogućnosti saradnje sa SNS i Aleksandrom Vučićem, lider Srpske levice kaže:

„Svako ko želi jedinstvo a ne podele, mir a ne rat, stabilnost a ne neizvesnost je naš koalicioni partner. Mi nismo opterećeni odnosima iz prošlosti i razgovaraćemo sa svima kojima je Srbija na prvom mestu. Ako želimo da budemo moderno, evropsko društvo, moramo razgovarati, pogotovo mi političari a posebno moramo razgovarati sa Vučićem, koji ima najveće poverenje građana što je dokazao i na izborima koje je priznala opozicija.“

Na pitanje da li u novoj kampanji to što je bio DS predsednik opštine Smedervska Palanka može da mu pomogne ili odmogne, i šta kaže o svojoj prethodnoj stranci, Milojičić navodi:

„Dugo se ne vezujem za lokalnu politiku ali svako iskustvo je dragoceno. Uvek sam u svojoj opštini imao i po tri puta više glasova od stranke a na svom biračkom mesto pobeđivao SNS i 2014. i 2016.godine. DS su osnovali Mićunović i Đinđić i od kada je našla partnere u Dverima, nije to DS.“

„Srbiji je potrebna nova, hrabra, odgovorna generacija političara koja zna šta je država i spremna je da se u teškim vremenima bori za interes Srbije“, poručuje Milojičić, na pitanje Danasa, šta je to novo što Srpska levica ima da ponudi biračima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari