Milojičićeva Srpska levica za sankcije i ukidanje ruskog centra 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Srpska levica Radoslava Milojičića Kene pozvala je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da donese odluku o uvođenju sankcija Rusiji i u saopštenju podržala ocene direktora Beogradskih elektrana Radeta Baste da se energetski treba povezati sa Zapadom.

U saopštenju ove organizacije, čiji je osnivač nekadašji poslanik DS i predsednik opštine Smederevska Palanka, ističe se da Srpska levica pruža nedvosmislenu podršku zahtevima koji su uputili evroparlamentarci u amandmanima na Nacrt rezolucije o Srbiji, kojima se traži praktično ukidanje Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu.

“Humanitarni centar ne sme ni na koji način da bude povezan sa vojskom Rusije. Ni danas kada Moskva vrši brutalnu agresiju, ni ubuduće, zato što se na taj način omogućava i toleriše prisustvo inostranih službi i stranih odbrambenih snaga na teritoriji Srbije”, navodi se u saopštenju.

Upozoravamo da odlaganja donošenja konkretnih mera i jasnih odluka ne znači samo gubitak poverenja država članica EU u iskrenu posvećenost Srbije evroatlanskim integracijama već i udaljavanje od ideja demokratije, slobode, saradnje i prosperiteta, dodaje se i ističe da je “teritorijalni integritet Srbije i suverenitet već ugrožen Putinovim militantnim imperijalizmom i mahanjem statusa Kosova”.

“Srbija mora da uradi ono što rade sve savremene ekonomije sveta. Sve one koje žele da unaprede svoju privredu moraju da obezbede jeftinu i čistu elektroenergiju svojim građanima. Jedini način da Srbija to uradi u budućnosti je orijentacija na obnovljive izvore energije i izgradnja modularne nuklearne elektrane. Smatramo da je ocena koju je izneo Rade Basta, direktor Beogradskih elektrana realna i doprinosi smanjenju pogubne energetske zavisnosti zemlje”, poručuje Srpska levica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari