Jovanović (Novi DSS) o 'nazovi izborima': Šišanje ovaca, još više nepravilnosti 1foto: M.K./ATAImages

Predsenik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović ocenio je danas da su predstojeći „nazovi izbori – šišanje ovaca“ i dodao da očekuje još više nepravilnosti nego na prethodnim izborima održanim u decembru 2023. godine.“Ovo je farsa u lošoj režiji predsednika države Aleksandra Vučića i američkog ambasadora Kristofera Hila“, rekao je Jovanović nakon razgovora sa građanima kod stranačkog štanda ispred Kalenić pijace, kojima su aktivisti delili letke sa istom porukom.

On je prognozirao da će pod takvim uslovima Srpska napredna stranka (SNS) nastaviti da vodi grad i da će ta vlast „u svakom slučaju biti nelegitimna“.

„Postoje dve opcije. Ili će ta nelegitimnost biti pojačana smanjenom izlaznošću, što znači neizlaskom na izbore, ili će biti ublažena izlaskom na izbore“, kazao je Jovanović.

On je naveo da oni koji pristanu na takva pravila igre, gube legitimitet i pravo da se bore za elementarne uslove kako bi se dobili „koliko-toliko“ fer izbori.

Jovanović je dodao da ga čudi da deo opozicije, koji je „na neki način razbio zajednički front učešćem na izborima“, veruje na reč Aleksandru Vučiću da će uslovi biti bolji.

On je rekao da će Novi DSS nastaviti sa borbom za fer izbore, kao i sa borbom protiv rušenja Generalštaba, Sajma i sličnih poduhvata vlasti.

„Da bi nam se verovalo u borbi, moramo da imamo ovako čistu načelnu poziciju o izborima“, kazao je Jovanović.

Govoreći o nedavno usvojenoj rezoluciji o genocidu u Srebrenici, Jovanović je rekao da taj zločin pravno ne može da se kvalifikuje kao genocid.

„Pozivam vlasti da hitno sazovu sednicu Skupštine Srbije, kako bi se usvojila rezolucija kojom se odbacuju navodi rezolucije usvojene u Generalnoj skupštini UN“, rekao je Jovanović.

On je rekao da „moramo da se borimo za istinu“, kao i da je ideja Novog DSS da iz Skupštine Srbije i Republike Srpske „simultano“ usvoje takvu rezoluciju.

Na istom prostoru ispred Kalenić pijace, svoje štandove ima niz opozicionih stranaka, kako one koje izlaze, tako i one koje ne izlaze na izbore, a tu je i štand vladajuće stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari