Miloš Jovanović: Sraman je Dačićev odgovor da se neće pojaviti na sednici Saveta Evrope 1Printskrin Instagram

Srpska koalicija NADA, koju čine Novi DSS i POKS, ocenila je danas da je prihvatanjem nemačko-francuskog Sporazuma i Aneksa implementacije, vlast Srbije omogućila lažnoj državi Kosovo da se olakša i ubrza njen prijem u Savet Evrope.

„Nakon prihvatanja antiustavnog sporazuma EU o Kosovu, krajnje logično je bilo da će Zapad ubrzati prijem lažne države Republike Kosovo u Savet Evrope, jer se predsednik Srbije obavezao u tački 4 tog sporazuma, da se naša država neće protiviti njihovom članstvu ni u jednoj međunarodnoj organizaciji.“, navodi se u saopštenju NADA.

Predsednik Nove DSS i jedan od lidera koalicije NADA Miloš Jovanović ocenio je kao nepriličan, blag i sraman odgovor ministra spoljnih poslova Ivice Dačića da će Srbija odgovoriti tako što se neće pojaviti na sastanku Saveta Evrope u Strazburu.

„Ovo je tek prva i najsvežija potvrda da prihvatanjem sporazuma Srbija ništa ne dobija, nego se samo ubrzavaju aktivnosti EU na potpunom izdvajanju Kosova i Metohije iz sastava Srbije“, rekao je Jovanović.

Predsednik POKS i jedan od lidera koalicije NADA Vojislav Mihailović ocenio je da je „najava prijema lažne države Republike Kosovo u Savet Evrope, organizaciju u koju mogu biti primljene samo države, potpuno ogolila pogrešnu politiku koju vodi (predsednik Srbije) Aleksandar Vučić“.

„Prihvatanje sporazuma koje on pravda kao kompromis, samo je ubrzalo put ka nezavisnosti tzv. Republike Kosovo. Ovaj primer pokazuje da su EU i SAD prihvatanje sporazuma doživele kao slabost Srbije i zeleno svetlo da je potpuno ponize i čerupaju njenu teritoriju““, rekao je Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari