Miloš Stanković (Novi DSS): Uslov ponavljanje beogradskih izbora čišćenje biračkog spiska 1foto Zoran Mišić Danas

Član predsedništva Nove Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Stanković izjavio je da će u slučaju da se ponove beogradski izbori, minimum uslova za izlazak opozicije biti prečišćavanje biračkog spiska i sloboda medija, saopšteno je danas iz te stranke.

Stanković je gostujući na televiziji Juronjuz istakao da Novi DSS razgovora o daljem delovanju sa predstavnicima koalicije „Srbija protiv nasilja“ (SPN) i da će se u tim razgovorima vrlo jasno opredeliti moguća alternativa šta će se desiti u slučaju da se izbori u Beogradu ponove ili ako se ne ponove.

„Ako ne bude minimuma uslova kroz prečišćavanje biračkog spiska i kakve takve slobode medija može da usledi bojkot“, kazao je Stanković dodajući da to sigurno neće biti pasivan bojkot, već jedna proaktivna situacija i sigurno ne znači da će Novi DSS „sedeti kod kuće i čekati da se ti izbori završe“.

Kako je rekao, postoje fundamentalne razlike u pogledu mnogih programskih načela sa koalicijom SPN, ali je važno istaći da u Beogradu te programske razlike ne dolaze toliko do izražaja kao na republičkom nivou.

„Vi u samoj koaliciji SPN nemate baš da su svi podjedanko opredeljeni. Ne postoji u ovom trenutku stranka koja je do te mere pala u kolonijalni zagrljaj Zapada nego što je to SNS“, naglasio je Stanković.

Govoreći o protestima, Stanković je napomenuo da ih Novi DSS nije organizovao, pa nisu ni pozivali ljude da na njima učestvuju, ali da određeni ljudi iz njihovog predsedništva jesu prisustvovali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari