Ministar Blagojević: Tiršova dva biće završena do 2026. godine 1Foto: Radmila Marković/Danas

Ministar za javna ulaganja Marko Blagojević izjavio je da bi univerzitetska dečja klinika „Tiršova dva“ trebalo da bude završena prema planu do kraja 2026. godine.

Blagojević je na RTS-u rekao da je Evropska unija za „Tiršovu dva“ donirala 35 miliona evra, da je to trećina potrebnih sredstava, a da će ostatak biti nabavljen od Banke za razvoj Saveta Evrope.

„Reč je o velikom objektu na 11 nivoa, prema novim standardima i to će biti prvi objekat u Srbiji prema takvim standardima, i zato je bilo potrebno vreme da se pripremi“, rekao je Blagojević i naveo da je priprema niza koraka, od idejnog rešenja preko projekta počela od 2016. godine.

Blagojević je rekao da će ovog proleća početi radovi na obnovi bolnice u Višegradskoj, za koju će takođe biti potrebno tri godine, pošto je plan da se ne prekida rad.

Kada je reč o izmeštanju porodilišta Narodni front u krug KBC Bežanijska kosa, Blagojević je rekao da to neće biti tako skoro i da je u toku izrada studije izvodljivosti.

On je najavio ulaganje u zgradu Filharmonije, gde je izrađen projekat akustike, kao i obnovu sportskih hala i bazena u školama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari