Ministarstvo: Promotivni film Zorane Mihajlović ne košta ništa 1Foto: Fonet/Božidar Petrović

Promotivni film o trogodišnjem radu Zorane Mihajlović, ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, i njenog ministarstva nije koštao nijedan dodatni dinar Vladu Srbije i samo ministarstvo.

Idejni autori promotivnog filma su saradnici potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović koji rade u pres-službi Ministarstva, a film je zapravo načinjen od već postojećih snimaka i aktivnosti ministarke iz protekle tri godine. Sličan promotivni film napravljen je i povodom prvih 100 dana rada nove Vlade – ističu u pres-službi Zorane Mihajlović, dok sagovornici Danasa tvrde da je „malo pretenciozno, pa makar dolazilo i od Zorane Mihajlović da sama sebe reklamira“.

Film je premijerno prikazan juče na svečanosti koja je priređena u zgradi Kinoteke, u prisustvu velikog broja zvanica iz političke, ekonomske i medijske sfere Srbije i diplomatskog kora.

Dragomir Anđelković, politički analitičar, kaže da je logično i sasvim uobičajeno da političari promovišu sebe i svoj rad. „Čini mi se, međutim, da je potpuno suvišno, da se snimaju filmovi o trošku ministarstva. Čak i u demokratskim i od nas mnogo razvijenim zemljama to nije slučaj, jer se ministarstva obično promovišu na indirektan način, a ne kroz snimanje filmova. Političari obično preteruju, a ova promocija Zoraninog ministarstva deluje pomalo pretenciozno“, ističe Anđelković.

Ministarkin stranački kolega Vladimir Đukanović uz puno ironije kaže da je „lepo što je Zorana snimila film“ i da joj on na tome čestita. „Super je kada neko ima čime da se diči i svakako to da plati iz sopstvenog džepa“, zaključuje Đukanović, član predsedništva Srpske napredne stranke.

U pres-službi Zorane Mihajlović napominju da se u filmu nalazi sve što je uradila i na čemu je u prethodne tri godine radila ministarka. „Od obnove zemlje posle razornih poplava 2014. preko gradnje novih auto-puteva i obnove pruga, uvođenja novih avio-linija SAD i Kinu, ali i svega što je urađeno u oblasti rodne ravnopravnosti, zaštite Roma, položaju Srbije na Duing biznis listi i drugim stvarima na kojima je radila i radi potpredsednica Zorana Mihajlović“, kažu u pres-službi i napominju da su oni idejni autori tog promotivnog filma, zbog čega njegova izrada ministarstvo nije koštala nijedan dinar. Želja nam je bila, navode u pres-službi, da sakupimo sve snimke u protekle tri godine kako bismo pokazali kakva je Srbija bila nekad, a kakva je danas. „Na kraju, svako ima slobodu da ovaj promotivni film, koji traje šest minuta i 48 sekundi, tumači kako god želi. Ali ideja ovog filma jeste da na jednom mestu i u jednoj modernoj formi imamo sve što je potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović uradila u prethodne tri godine u Srbiji na čelu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture – a to je proizvodnja dobrih vesti za građane Srbije. I to će raditi i ubuduće“, zaključuju u pres-službi Zorane Mihajlović.

Tadić: Notorni lažov

Boris Tadić, bivši predsednik Srbije a sada lider SDS, oštro je u saopštenju kritikovao Zoranu Mihajlović zbog njenih izjava o njemu i navijačima. „Zorana Mihajlović je još jednom potvrdila da je notorni lažov koji bez ikakve odgovornosti laže čak i kada govori o notornim činjenicama. Pored toga, njen odgovor je još jedan dokaz i da Aleksandar Vučić, koji se toliko diči hrabrošću i spremnošću na dijalog, ni ovaj put nije ni smeo ni umeo da lično odgovori, već je opet poslao poslušnike da svojim lažima zamagle njegovu istinu“, navodi Tadić, dodajući da nikada nije potplaćivao bilo kakve navijače. „Mene optužuje za sporne 24 privatizacije koje se uopšte nisu ni desile u mom mandatu, već mnogo pre toga. A posebno je neverovatno da se usuđuje da me optužuje za aktivnosti Šarićevog klana, koji je razbijen baš u mom mandatu i to od strane Saveta za nacionalnu bezbednost, na čijem čelu sam bio“, navodi Tadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari