Mirko Ostrogonac novi narodni poslanik umesto Tomislava Žigmanova 1Foto: Kristina Bondžulić/Danas

Nakon što je Tomislav Žigmanov podneo ostavku na mesto narodnog poslanika u Skupštini Srbije, zbog preuzimanja funkcije ministra za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, narodni poslanik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) u državnom parlamentu postao je Mirko Ostrogonac, saopštila je ova stranka.

Njegov mandat potvrđen je i na plenarnoj sednici DSHV-a 26. oktobra. Mirko Ostrogonac je rođen 1951. godine u subotičkom naselju Mala Bosna.

Diplomirao je 1975. godine na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu.

Nakon odsluženja vojnog roka, zaposlio se u Agrokombinatu „Subotica“, gde je proveo 20 godina radeći na transferu novih naučno – agrotehničkih rešenja u proizvodnji.

Godinu dana je učestvovao u eksperimentalnoj proizvodnji u Kini (provincija Ćilin), u sklopu saradnje poljoprivrednih instituta u Novom Sadu i gradu Čangčun.

Više od 10 godina bio je pomoćnik direktora za biljnu proizvodnju.

Sledećih pet godina bio je zaposlen u Poljoprivredno-stručnoj službi „Agros-zavod“ Subotica, da bi u periodu od 2000. do 2004. godine obavljao funkciju člana Izvršnog odbora opštine Subotica – resor poljoprivreda.

Do odlaska u penziju 2016. godine, bio je zaposlen u Gradskoj upravi Subotica.

Angažovan je u Hrvatskom kulturnom centru „Bunjevačko kolo“ Subotica, a jedan mandat je bio predsednik Upravnog odbora Centra.

Gotovo 20 godina je član DSHV-a i aktuelni je predsednik DSHV-a Podružnice Subotica.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari