"Miroslav Aleksić faktički lider Narodne stranke": Borislav Novaković najavio izbornu skupštinu za 22. oktobar 1BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković izjavio je da će 22. oktobra biti održana Izborna skupština te stranke, na zahtev dve trećine odbora u Srbiji, kada će biti birani svi stranački organi, pa i njen predsednik.

Novaković je za današnje izdanje lista Nova rekao da je logično da u stranci za svaku funkciju ima više kandidata, kao i za mesto predsednika stranke.

„Posao predsednika je da ujedinjuje a ne razjedinjuje. Njegov lični rejting ne može biti ispod stranačkog rejtinga. Svojim ugledom on mora da donosi, a ne da odnosi glasove birača. On mora da podstiče, a ne da usporava rad stranke. U tom smislu ja nemam nikakvu dilemu. Dakle, ako odluči da se kandiduje, Miroslav Aleksić će imati moju maksimalnu podršku“, rekao je Novaković.

On je kazao da je Aleksić „stasao u jednog od najuticajnijih poslanika u parlamentu Srbije, ali i jednog od najprepoznatljivijih opozicionih političara“.

„Iako nije formalni, on je faktički lider Narodne stranke. Jer, liderstvo ne donosi funkcija koju obavljate nego podrška koju imate u narodu“, rekao je Novaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari