Miroslav Aleksić: Sakupljaćemo potpise za održavanje referenduma o "francusko-nemačkom“ planu 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da će ta stranka 2. aprila širom Srbije pokrenuti akciju prikupljanja potpisa građana za održavanje referenduma o „francusko-nemačkom“ planu za Kosovo i Metohiju, uprkos pokušaju opstrukcije režima koji se „plaši izjašnjavanja građana“.

Aleksić je Radio-televiziji Vojvodine rekao da su tu akciju već podržali Aleksandar Jovanović iz Ekološkog ustanka i Miloš Parandilović iz Pokreta Novo lice Srbije, a očekuju podršku i velikog broja poznatih ličnosti.

On je istakao da prihvatanje „francusko-nemačkog“ sporazuma znači faktičko priznavanje Kosova kao nezavisne države, jer je tim dokumentom predviđeno razvijanje dobrosusedskih odnosa, priznavanje ličnih dokumenata i registarskih tablica, kao i da se Srbija neće protiviti članstvu Kosova u međunarodnim organizacijama.

Pošteno je i logično da se o tome narod izjasni na referendumu, ali vlast beži od toga jer zna da je velika većina građana protiv, pa bi odbacivanje sporazuma označilo kraj vlasti predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kazao je Aleksić.

Prema njegovim rečima, referendum bi trebalo da se održi pre nego što bilo kome padne na pamet da bilo šta potpiše.

Upitan da li bi odbacivanje sporazuma značilo ekonomsku i političku izolaciju Srbije, Aleksić je odgovorio da takve tvrdnje služe za plašenje građana Srbije, kako bi lakše prihvatili sporazum.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari