Miroslav Parović: Koje trgovce oružjem Vučić prikriva? 1Foto: miroslavparovic:rs

“Gotovo nemoguće zvuči da u trenutku dok Ukrajina mobiliše milion vojnika i sve logistike za snabdevanje fronta, njihov transportni avion prevozi školske granate iz Srbije u Bangladeš. Naprosto, u ratnim uslovima svi raspoloživi kapaciteti se koriste samo i isključivo za potrebe snabdevanja spostvene vojske pa shodno tome više je nego jasno da se iz Srbije dostavlja oružje u Ukrajini i pri tome se fiktivno u papirima vodi da će krajnji korisnik biti neka druga zemlja”, kaže Miroslav Parović iz Narodnog slobodarskog pokreta, povodom pada ukrajinskog aviona koji je pao u Grčkoj kod mesta Kavala.

Prema njegovim rečima, iznenadna sveopšta kampanja koja je pokrenuta vezano za zabranu Hrvatske da Aleksanar Vučić privatno poseti Jasenovac ide upravo u prilog tome da se na taj način skreće pažnje javnosti sa teme pada ukrajinskog aviona punog srpskog oružja.

“To je ona logika u kojoj se krivac za krađu meda lako otkriva zbog toga što se brani od pčela i kada one nisu u blizini”, navodi Parović i podseća da je pre desetak dana Dejan Zlatanović, vlasnik i urednik medijske kuće Srbin.info, eksluzivno objavio snimke ukrajinskih transportnih aviona u koje se na aerodromima u Beogradu i Nišu tovari velika količina oružja.

Tada je on, navodi sagovornik Danasa, iako registrovani i akreditovan novinar bio pozvan u policiju i tamo ispitivan o tome ko mu je izvor informacija što jasno govori o tome da postoji kontinuirana isporuka oružja iz Srbije uz pomoć ukrajinskih aviona i da vlast čini sve da javnost o tome nema nikakvih saznanja.

“Zbog čitave situacije, a pogotovo zbog opasnosti da Srbija zbog interesa privatnih trgovaca oružjem bude izbačena iz pozicije vojnog nemešanja u sukob u Ukrajini, jako je važno da se izvrši što veći pritisak javnosti kako bi se utvrdilo koga to Vučić prikriva i kome na taj način plaća opstanak na vlasti”, zaključuje Parović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari