Miroslav Parović: Vučić provocira građanske sukobe u Srbiji 1Foto: Sajt Miroslava Parovića

Najava da će Aleksanar Vučić sa pozicije apsolutne vlasti krenuti u formiranje Narodnog pokreta za državu predstavlja pretnju po bezbednost svakog građanina, saopštio je Miroslav Parović, lider Narodnog slobodarskog pokreta.

Kako dodaje, logika ovog pokreta se svodi na „ili si sa nama ili si protiv nas“, a ideologiju je već u nekoliko navrata u udarnim terminima na televizijama sa nacionalnom frekvencijom izneo Dragoslav Bokan.

„On je eksplicitno rekao da se država jasno može poistovetiti sa Aleksandrom Vučićem kao njenim predsednikom, a sve protivnike ovakve postavke je podelio u dve grupe. Jedne koje naziva liberalnim građanistima svrstao je u petu kolonu, a one koji su srpske patriote, ali su protiv Vučića, označio je kao šestu kolonu. Obe grupe građana su prema toj postavci neprijatelji države i može se pretpostaviti kakav će tretman imati u budućnosti“, smatra Parović.

Prema njegovim rečima, ovakvom radikalnom ideologijom Vučić pokušava da suzbije svaki otpor u sprovođenju dva za njega najvažnija projekta.

„Zaokruživanja nezavisnosti Kosova i otvaranje rudnika litijuma. Pri tome je jasno da on i njegov režim neće prezati od izazivanja građanskih sukoba, a sve pod devizom odbrane države“, zaključuje Parović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari