Mirović: Srbija će se izboriti za svoj evropski status, to je centralno životno pitanje 1Printskrin Instagram/Igor Mirovic

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je danas da se Srbija „bori i da će se izboriti“ kada je reč o njenom evropskom statusu, jer je to za Srbiju „centralno i spoljnopolitičko, ali i životno pitanje“.

Kako je saopšteno iz Biroa za odnose s javnošću Pokrajinske vlade, Mirović je na sastanku sa ministarkom za savezne i evropske poslove nemačke pokrajine Hesen, Lucijom Putrih rekao da se u brojnim oblastima vidi koliko je važna solidarnost i podrška evropskih zemalja kada je reč o konkretnim razvojnim projektima, koji imaju veliki značaj za sve građane u Srbiji.

Oni su se saglasili da je privredna saradnja na uzlaznoj putanji, te da postoje potencijali da se proširi i u mnogim drugim oblastima od zajedničkog interesa.

„Jedna od najkonkretnijih oblasti za saradnju jeste zaštita životne sredine, investiranje u fabrike za proizvodnju pijaće vode, prečistače otpadnih voda i druga postrojenja koja se tiču zaštite životne sredine, što je jedno od najvažnijih pitanja za nas u Vojvodini“, rekao je Mirović.

Dodao je da je, na osnovu statističkih pokazatelja, Vojvodina „ključno mesto“ kada je reč o nemačkim investicijama.Lucija Putrih je kazala da Hesen ima dobru saradnju sa Vojvodinom i da želi da da doprinos konkretnim projektima, sa fokusom na pitanjima iz oblasti zaštite životne sredine.

Pokrajina Hesen je najbogatija od 16 nemačkih federalnih pokrajina, posmatrano po BDP-u po glavi stanovnika, i 38. ekonomija sveta, po ukupnom BDP-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari