Miša Ronin Bačulov najavio izlazak na lokalne izbore u Novom Sadu: "Važiće princip sposobnosti, a ne podobnosti" 1Foto: Budi heroj

Udruženje građana „Budi heroj“, čiji je osnivač Miša Ronin Bačulov, učestvovaće na predstojećim lokalnim izborima u Novom Sadu, navodi se u saopštenju ovog udruženja.

Miša Ronin Bačulov je vlasnik kluba borilačkih sportova „Ronin“, te firme „Ronin Security“, a bavi se i humanitarnim radom. Poznat je na društvenim mrežama i podcastima.

„Budi heroj“ je osnovano 2023. godine i kako kažu u saopštenju, zastupaju model upravljanja u kojem su građani maksimalno uključeni u rad lokalne samouprave i doprinose rešavanju konkretnih problema grada.

„Cilj je da se kroz direktnu komunikaciju sa građanima napravi dogovor kako da Novi Sad bude bolje mesto za život, nego što je sada. Jedan od uslova za to je da u upravljanju gradom važi princip sposobnosti, a ne podobnosti“, dodaje se u saopštenju.

Ukazuje se i na to da je Bačulov u svom udruženju „okupio časne i ostvarene ljude koji se zalažu za javnost u radu gradske uprave, gradskih javnih preduzeća i ustanova“.

„Svi okupljeni u udruženju ‘Budi heroj’ smatraju da građani Novog Sada imaju pravo da u svakom trenutku znaju kako se troše pare Novosađanki i Novosađana“, kaže se dalje.

U avgustu prošle godine pokret Evropski put, bivšeg ministra Radeta Baste, saopštio je da će njihov kandidat za gradonačelnika Novog Sada biti upravo Bačulov. Osim toga, govorilo se i da bi novosadska opozicija volela da vidi Bačulova u svojim redovima.

Ipak, iz udruženja „Budi heroj“ nisu se izjašnjavali da će na izbori ići samostalno ili su otvoreni za saradnju.

Više informacija iz Novog Sada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari