Moj plan za Beograd

Predlažem da se građani mnogo više uključe u odlučivanje kako će se trošiti novac u njihovim opštinama, na koje projekte i kada. Referendumi na kojima bi se građani izjašnjavali o bitnim izdvajanjima iz budžeta je rešenje kojim se ljudima daje pravo da zaista utiču na razvoj grada. Ovaj model funkcioniše u Švajcarskoj, ali i u Šapcu.
Autorski tekst predsednika centralne beogradske opštine za Danas

Ostavite komentar


  1. Ozbiljne teme – Infostan, Beograd put, Komunalna policija… to i jesu preduzeća koja pljačkaju gradjane, umesto da im služe! Nadam se da če neko pročitati i ozbiljno shvatiti ovaj program, jer ima dosta toga pametnog.

  2. Nece valjda i ovaj da bude kandidat? Pa on je svoju celu familiju zaposlio u opstini, a sada prica bajke?!

  3. Beogradjani znaju da prepoznaju ko je za njihov standard i sigurnost uradio najvise i ko svakodnevno radi da bi njima bilo bolje, brze,jace.

  4. Ocigledno se DS raspao s razlogom na manje pokrete. A, takodje je realnost da se SNS jedino do sada zalagao da Beograd ucini lepsim i prijatnijim za zivot. Verujem i siguran sam da ce SNS pobediti na gradskim izborima za Beograd. Nije dovoljno izaci sa planom. Plan mora da ima sanse da se i ostvari, a plan Bastica nema nikakvu garanciju, vec samo lepe zelje, gradjani Beograda su nekoliko puta bili prevareni tako da samo veruju delima, a ne lepim zeljama.

  5. Veoma važan datum u našoj istoriji! Obeležavanjem dana prisajedinjenja Vojovodine Srbiji gradimo svetlu budućnost našoj deci!

  6. U svakom slucaju gradjane treba ukljuciti u odlucivanje odnosno saslusati ih i usvajati njihove predloge. Oni znaju sta je kljuc njihovog nezadovoljstva.

  7. Čudi me da nije pomenuta izgradnja javnih garaža. Problem parkiranja jnije uopšte mali.To treba pokrenuti i to bez odlaganja. Svaka opština treba da ima određen broj javnih garaža.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.