Momčilo Trajković: Beograd se brani u Beogradu 1foto FoNet Aleksandar Barda

Član predsedništva Srpskog nacionalnog veća (SNV) Kosova i Metohije Momčilo Trajković rekao je da će učešće Srpske liste na očekivanim vanrednim izborima u opštinama na severu Kosova biti priznavanje greške ali, kako je naveo, niko neće da bude pozvan na odgovornost.

Trajković smatra da najavljeni izbori na severu Kosova neće biti demokratski, „kao što ni do sada nisu bili“.

„Oni će kolektivno ići, uceniti ljude zbog egzistencije i narod će ići da glasa one koji su ih upropastili, umesto da ih kazne, oni će biti nagrađeni, što je paradoks. Oni koji su upropastili čitavu situaciju, sada idu na novu pobedu, odnosno slave poraz sopstvenog naroda“, rekao je Trajković u emisiji „Slobodno srpski“.

Komentarišući izjave čelnika Srpske napredne stranke (SNS) da beogradski izbori nisu samo pitanje komunalne problematike i komunalne infrastrukture, već da je to pitanje odbrane Srbije i Kosova, Trajković je rekao da je Vučićeva politika doživela poraz.

„Suverenitet nad Kosovom završen je u kontejnerima na rubovima administrativnih linija. A Kosovo je vrlo važan faktor, instrument preko kojeg je Vučićeva stranka manipulišući narodom osvajala vlast. E sad, kriza vlasti u Beogradu, mogućnost da izgube, lokalne teme su potrošene i ajde da ubacimo u igru nacionalnu politiku, Kosovo. Sramno je to da se danas u Beogradu, u borbi za vlast, pominje Kosovo“, kazao je Trajković.

Na pitanje da li se danas Beograd brani u Zvečanu ili Banjskoj, na primer, kao što su radikali govorili devedesetih godina da se glavni grad Srbije brani u Kninu, Trajković je rekao da se Beograd brani u Beogradu.

„Beograd se brani u Beogradu, ali uz upotrebu starih instrumenata, na primer kosovske krize, pa i naroda koji je došao iz Krajine i iz svih srpskih zemalja. U toj nesrećnoj Srbijici, došle su sve srpske nesreće, one su skoncentrisane u Beogradu, i danas se ti nesrećni Srbi zloupotrebljavaju. Oni se sad premeštaju u Beograd, da menjaju prebivališta, da bi bili jak mehanizam i mogućnost da se osvoji vlast“, rekao je Trajković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari