Momčilo Trajković: Zadržan sam dva sata na administrativnom prelazu prilikom ulaska u centralnu Srbiju, znam i zašto 1foto: Printscreen/Facebook/Momčilo Trajković

Predsednik Srpskog nacionalnog foruma Momčilo Trajković objavio je na Fejsbuku video u kom tvrdi da je zadržan dva sata na administrativnom prelazu Merdare prilikom ulaska u centralnu Srbiju. On se zaputio u Beograd na sahranu Miroslava Šolevića, jednog od osnivača pokreta otpora Srba sa Kosova i Metohije osamdesetih godina prošlog veka.

Kaže i da su mu bila oduzeta dokumenta i napomenuo da su policijski službenici bili izuzetno korektni.

„Znam koji je razlog ovog pooštravanja mera prema meni. To je naša odluka da organizujemo Srpsko nacionalno veće, veliki skup, na kome smo želeli da izrazimo nezadovoljstvo. Nažalost, 26. avgusta to nismo mogli da održimo jer nam nije dozvoljena sala. Ali poručujem Vučiću održaćemo ga a ja ću da i dalje čekam ako treba. Čekaću i nadam se dočekaću da jednom i tebi smrkne jer ničija, da ponovim, do zore nije gorela, pa ni tvoja Vučiću“, kaže Trajković u snimku.

Predsednik SNF do objavljivanja ove vesti nije odgovarao na pozive naše redakcije.

Ovom snimku prethodila su druga dva, oba sa prelaza Merdare. U prvom Trajković kaže da ga je zadržala srpska policija, te da se to dešava unazad pet godina.
„Stoički izdržavam iživljavanje režima Aleksandra Vučića i njegovih službi. Pošao sam na sahranu mog prijatelja Miroslava Šolevića. Imam obavezu da se danas oprostim u ime kosovskih Srba i da ga pitam ‘brate Šole, da li smo se za ovo borili’. Zamislite da nas naš policija maltretira zbog političkih neslaganja sa velikim vođom. Zbog njegove katastrofalne politike koju vodi prema Srbima sa Kosova i Metohije. Oni koji izdaju, maltretiraju one koji se bore ostanak i opstanak Srba na KiM“, rekao je u tom snimku.

Trajković je dodao da će nastaviti „žestoku borbu“ protiv takve politike Vučića, te da predsednik „zna šta radi, ali da se plaši da je u svemu ovome preterao“.

„Od patriota (Vučić, prim. nov) želi da napravi izdajnike. Jednog takvog, ocrnjenog i ukaljanog su već likvidirali, našeg Olivera Ivanovića. Ovo je samo model njegovog i ponašanja njegove vlasti ne samo prema meni nego prema celoj tragediji jednog naroda kojoj je on mnogo doprineo“, rekao je tad Trajković.

Ovo zadržavanje osudio je pravnik i aktivista iz Severne Mitrovice Marko Jakšić, koji je poručio da Trajković nažalost nije jedini Srbin sa Kosova koji je protiv režima, a još živi u južnoj pokrajini. Trajković nije precizirao ko ga je zadržao, da li srpski ili kosovski policajci, a Jakšić je napisao u jednom od narednih tvitova da je predsednik SNF zadržan na srpskoj strani.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari