Moskva: Sutra sednica Saveta bezbednosti UN o agresiji NATO na SRJ 1foto EPA-EFE/JUSTIN LANE

Sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija povodom 25. godišnjice početka NATO agresije na SR Jugoslaviju zakazana je za sutra, naveo je zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski.

On je na svom Iks profilu naveo da je na zahtev Rusije, japansko predsedavanje zakazalo sednicu za sutra, 28. mart u 15 časova po njujorškom vremenu (20 časova po srednjeevropskom).

„Ako mislite da ruska diplomatija u UN jednostavno odustaje, grešite. To nije naš stil. Još jednom smo tražili sednicu Saveta bezbednosti UN o NATO agresiji na Jugoslaviju“, napisao je.

Dodao je da očekuju da će zapadne članice „ponovo glasanjem osporiti održavanje sastanka i upustiti se u proceduralne manipulacije“.

„Ali 28. marta biće to dobra prilika da se još jednom razotkrije agresija NATO na Jugoslaviju i njene posledice – stvar koju Zapad sanja da zakopa što dublje u istorijsko pamćenje. Moraju da shvate da će za sve odgovarati – bez zastarelosti“, dodao je.Na sednici SB UN održanoj u ponedeljak, 25. marta, na dnevni red nije stavljeno NATO bombardovanje SRJ ;jer je 12 članica tog tela bilo uzdržano, a samo Rusija, Kina i Alžir su bile ‘za’ raspravu o toj temi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari