MUP Severne Makedonije: Utvrđeno ko je nosio zastavu Velike Albanije u Tetovu 1foto: Twitter/Meto Koloski

Ministrarstvo untrašnjih poslova Severne Makedonije saopštilo je da je utvrđeno ko je nosio zastavu „velike Albanije“ na nedavnom skupu u Tetovu, prilikom posete kosovskog premijera Aljbina Kurtija tom gradu.

Kako je navedeno u saopštenju makedonske policije, protiv počinioca A.M, koji je nemački državljanin, će biti podneta krivična prijava.

„Odeljenje kriminalističke policije – Sektor opšteg i nasilnog kriminala u saradnji sa SVR Tetovo rasvetlilo je krivično-pravni događaj koji se dogodio 11.08.2023. godine u Tetovu, tokom posete kosovskog premiera Aljbina Kurtija, kad se vijorila zastava ‘velike Albanije’, čime je izvršeno krivično delo iz člana 319. Krivičnog zakonika Republike Severne Makedonije. Nakon preduzimanja operativno-taktičkih mera, utvrđen je identitet lica koje je izvršilo krivično delo – A.M. (21), a u pitanju je nemački državljanin. Protiv njega će u koordinaciji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Tetovu biti podneta krivična prijava iz člana 319. Krivičnog zakonika“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari