MUP: Tepić da pročita Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) pozvalo je danas potpredsednicu Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić da pre navođenja „nesuvislih i netačnih ocena i komentara na Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima, tekst Nacrta za početak makar pročita“.

Da je pročitala Marinika Tepić pročitala Nacrt „verovatno ne bi iznela ocenu o navodnoj ‘dehumanizaciji policije’ i ‘legalizaciji policijske brutalnosti’ pošto se u članu koji definiše pojam policije jasno kaže da je policija organizovana snaga prinude koja štiti živote i imovinsku bezbednost ljudi i pruža podršku vladavini prava“.

Dodaje se i kako nije najjasnije koje su kvalifikacije Marinike Tepić da iznosi „lična duboka uverenja“ tumačenje pravnog akta i da vređa članove Radne grupe koju čine stručnjaci iz svih oblasti rada MUP, kao i predstavnici reperezentativnog sindikata.

Ističe se da čudi takvo tumačenje Nacrta u kojem se navodi da se represivna sredstva primenjuju tek ukoliko na drugi način nije moguće otkloniti bezbednosnu pretnju.

Dodaje se i da je MUP apsolutno otvoren za sve konstruktivne i smislene predloge i da ne beži ni od opravdane kritike, ali da očekuje veći stepen ozbiljnosti u komentarisanju važnog zakona, „za početak da ga kritičar pročita“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari