MUP: Tepić da pročita Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) pozvalo je danas potpredsednicu Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić da pre navođenja „nesuvislih i netačnih ocena i komentara na Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima, tekst Nacrta za početak makar pročita“.

Da je pročitala Marinika Tepić pročitala Nacrt „verovatno ne bi iznela ocenu o navodnoj ‘dehumanizaciji policije’ i ‘legalizaciji policijske brutalnosti’ pošto se u članu koji definiše pojam policije jasno kaže da je policija organizovana snaga prinude koja štiti živote i imovinsku bezbednost ljudi i pruža podršku vladavini prava“.

Dodaje se i kako nije najjasnije koje su kvalifikacije Marinike Tepić da iznosi „lična duboka uverenja“ tumačenje pravnog akta i da vređa članove Radne grupe koju čine stručnjaci iz svih oblasti rada MUP, kao i predstavnici reperezentativnog sindikata.

Ističe se da čudi takvo tumačenje Nacrta u kojem se navodi da se represivna sredstva primenjuju tek ukoliko na drugi način nije moguće otkloniti bezbednosnu pretnju.

Dodaje se i da je MUP apsolutno otvoren za sve konstruktivne i smislene predloge i da ne beži ni od opravdane kritike, ali da očekuje veći stepen ozbiljnosti u komentarisanju važnog zakona, „za početak da ga kritičar pročita“.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

8 reagovanja na “MUP: Tepić da pročita Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima”

  1. MUP?Da li je to isti MUP koji je zlocinacki prebijao mlade Srbe koji su nemocni lezali na ulici ili sedeli na klupi u parku?Isti MUP koji se nije odazvao na hitne pozive u Savamali?Isti MUP koji je “izgubio“ DNK dokaze u slucaju ubistva protiv Belivuka.Da nisu “izgubljeni“ ti dokazi koliko bi mladih Srba bilo danas zivo?

  2. Treba da vas stid da ste dozvolili da vas kontroliše vučić menjajte pod hitno administratora 100%vučićev bot

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.