Mustafa:  Promeniti format dijaloga   1Foto: Wikipedia

Kosovski premijer Isa  Mustafa izjavio je da je izgradnja zida u severnom delu  Mitrovice najnoviji signal za Evropsku uniju  da  interveniše i menja format dijaloga između Beograda i  Prištine, prenosi RTS.

Mustafa je u rekao da su zid izgradile lokalne srpske vlasti  uz pomoć Beograda i da je to realnost zbog koje EU treba da  shvati da rezultati i sprovođenje postignutih sporazuma,  imaju vrlo velike nedostatke.   

Neshvatljivo je da u šest godina razvoja dijaloga u Briselu  sa Srbijom o normalizaciji odnosa, jednoga dana imamo  podizanje zida, koji nije samo simbolika, već realnost i  insistiranje Srbije i Srba da podele Kosovo, rekao je  Mustafa.   

Prema njegovim rečima, sve strane treba da sednu i ozbiljno  razgovaraju, da vide koji je period u kojem dijalog treba da  se nastavi i koja su pitanja koja treba zaključiti u procesu  pregovaranja Beograda i Prištine.   

Obavezno treba ponovo formatirati ili reformisati dijalog i  da vidimo šta možemo da uradimo, kako ne bismo stali dok je  Srbija na svom putu integracija u EU, rekao je Mustafa.     

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari