(FOTO) Centar Pančeva blokiran autobusima iz Vojvodine, ali i drugih delova Srbije posle mitinga SNS-a 1foto Miroslav Dragojević

U centralnim pančevačkim ulicama, ali i oko glavne autobuske stanice koja je blizu mesta gde je održan miting Srpske napredne stranke, u 18 časova, na kojem je govorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, bilo je parkirano, kako je procenjeno, oko 70 autobusa kojim su simpatizeri stranke dovezeni na skup.

Kada se miting završio, brojni građani tražili su svoje autobuse posle 19 časova za Kovin, Vršac i druga mesta. Izgleda da im je rečeno da dođu kod glavne autobuske stanice, gde su se slivali autobusi ulicom Oslobođenja, ali i Nemanjinom u srcu grada, kojom inače ne saobraćaju.

Učesnici mitinga, koji su u rukama nosili male zastavice, ali i zastave Srbije, žurili su da nađu svoje autobuse da bi se vratili kućama.

Zanimljivo je da su tu bili autobusi Niš ekspresa, Stup Vršca, Pantransporta, na kojima je umesto destinacije, pisalo na prednjoj strani „ugovorena vožnja“, ali i jedan autobus Džudo kluba Crvena zvezda.

(FOTO) Centar Pančeva blokiran autobusima iz Vojvodine, ali i drugih delova Srbije posle mitinga SNS-a 2
Foto: Danas

Svi ti prevoznici zakrčili su prostor oko Zelene pijace, ulica Nemanjina i Oslobođenja, izlaz sa autobuske stanice, te vozači automobila koji su se zatekli u tim kolonama nisu mogli „da mrdnu“.

„Da ne verejute! Toliko je bilo autobusa, poput Niš ekspresa, iz Srbije da mi nije jasno da li su ljudi koji su doputovali njima bili naterani na to ili su se stvarno uželeli predsednika i proputovali pola Srbije da bi stigli ovde kod nas“, komentariše stariji gospodin iz Pančeva koji je sa svojom, kako kaže, „gospođa-ženom“ izašao na sokak da vidi šta se tu dešava.

„Vidi, pile moje, bio sam kod autobuske stanice, stariji sam čovek, ovaj cirkus odavno ne videh. Sin me je zvao da mi kaže da jutros nije mogao u Beograd jer su poljoprivrednici zatvorili varoš. A, onda je predsednik rešio da dođe kod nas i odmah – nema blokade! Zamislite, poljoprivrednici želeli da idu u Beograd svojim traktorima, a kada im je taj Beograd stigao na noge, oni se samo ćutke sklonili. Cirkus“, priča taj Pančevac.

Nešto ranije, oko 15 časova, na centralnoj pijaci povela se žustra rasprava među prodavcima na tezgama.

„Videću te kada budeš morala da se vratiš u tvoje selo. Glogonj. Kako ćeš? Ako sad kreneš, možda i izbegneš gužvu“, vikao je prodavac šargarepa u pravcu bake koja je prodavala zeleniš.

(FOTO) Centar Pančeva blokiran autobusima iz Vojvodine, ali i drugih delova Srbije posle mitinga SNS-a 3
Foto: Danas

„Neka, neka. Za mog predsednika ću i da sedim ovde koliko god treba“, odgovorila je ona.

Na centralnom trgu u Pančevu bio je održan miting pod nazivom “Srbija sanja i snove ostvaruje”. Skup SNS-a bio je zakazan u isto vreme kada i protest građana i opozicije pod nazivom “Srbija protiv nasilja”.

Prilazni putevi Pančevu su veći deo dana bili blokirani zbog protesta poljoprivrednika, ali je oko 15 časova policija razgovorom uspela da ubedi demonstrante da omoguće prolazak vozila.

Na skupu u Pančevu, predsednik Srbije je napadao predstavnike opozicije optužujući ih da žele da “zloupotrebe tragediju”, te da se služe nasiljem.

Više o skupu građana pod sloganom „Srbija protiv nasilja“ čitajte na Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari