Vučić na govoru u Pančevu oštro napadao opoziciju: Na vlast će se dolaziti izborima, a ne nasiljem 1Foto: Printscreen/ TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je govoreći na skupu u Pančevu, zakazanom u isto vreme kada je u Beogradu počinjao skup „Srbija protiv nasilja“, istakao da predstavnici opozicije zloupotrebljavaju tragediju u političke svrhe.

– Imali smo dva monstruozna napada. Te tragedije su toliko potresle naš narod, svi smo bili u šoku. U tom trenutku tuge, neke ljude to uopšte nije zabolelo. Oni su u danima žalosti pozivali na političke skupove, želeći da zloupotrebe tugu, kazao je Vučić.

On je rekao da je od „sestrinskih, obaveštajnih službi sa istoka“ čuo da se radi o obojenim revolucijama.

– Ne znam da li na to liči, meni liči na odvratnu zloupotrebu tragedije. Srbija je sita vaših revolucija i uništavanja svega što je srpsko, kazao je Vučić, dodajući građanima da samo pogledaju koga podržava premijer Kosova Aljbin Kurti i da to treba da im bude dovoljno.

On je rekao da predstavnici opozicije smatraju da imaju pravo da vrše nasilje nad građanima, da im onemogućavaju slobodu kretanja, te da žele da dođu na vlast bez izbora.

– Neće da može! Na vlast će se dolaziti na izborima, a ne nasiljem, kazao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari