Na 17. sednici Skupštine grada Šapca prisutan samo jedan predstavnik opozicije 1Foto: D. E. / Danas

U lokalnom parlamentu u Šapcu ne može se čuti drugačije mišljenje i različiti stavovi ni oko jedne tačke dnevnog reda, budući da opozicione stranke u ovom gradu ne učestvuju u radu lokalne Skupštine od njenog konstiuisanja pre dve godine jer je, kako kažu, potivzakonita i nelegitimna.

Jedini predstavnik opozicije u lokalnom parlamentu bio je odbornik Dragan Staković iz Inicijative Selo-Grad, koji kaže da je u proteklih pet Sednica propstio samo jednu, i to zbog vređanja od strane predstavnika Srpske napredne stranke.

Na 17. sednici Skupštine grada Šapca prisutan samo jedan predstavnik opozicije 2
Dragan Stanković Foto: Privatna arhiva / Danas

„Vređaju oni i dalje, i na ovoj Sednici su pokušavali da me ponize, ali mi iz Inicijative Selo-Grad smo konstruktivana opozicija, i tu smo da uputimo kritike za sve što smatramo da ne valja, kao i da predložimo ono što mislimo da bi tebalo u gradu da se uradi“, kaže Stanković za Danas i dodaje da nije lako biti sam, ali da će nastaviti da dolazi i na naredna zasedanja.

Sednica je imala čak 54 tačke dnevog reda, a “polemisalo” se i glasalo, između ostalog, o izvršenju budžeta u prvih šest meseci ove godine, poslovanju javnih preduzeća, kapitalnim investicijama i drugim važnim temama za građane Šapca.

Inače, ovaj saziv Skupštine konstituisan je posle lokalnih izbora koji su trajali čak pet meseci, i dva puta su ponavljani.

O ustavnim žalbama koje su u međuvremenu podneli predstavnici opozicije, Ustavni sud se već dve godine, ne izjašnjava.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari