Na Brnjaku specijalci Rosu uništavali vozila čiji su vlasnici Srbi 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Prilikom sinoćne smene specijalnih policijskih jedinica na prelazu Brnjak, pripadnici Rosu namerno su oštetili desetak privatnih vozila čiji su vlasnici Srbi.

Vest o tome na Fejsbuku je podelio i potpredsednik Srpske liste Igor Simić, koji je takvo ponašanje specijalaca ocenio kao primitivizam, prenosi Kosovo onlajn.

„Prilikom zamene smena na administrativnom prelazu Brnjak večeras, oko 23.30 časova su tzv. ‘specijalci’ ROSU namerno oštetili desetak parkiranih privatnih motornih vozila u vlasništvu Srba. Očigledno da nisu mogli da sakriju razočarenje što naši građani nisu naseli na provokacije u prethodnih 11 dana i što je danas postignut sporazum koji uvažava interese našeg naroda“, ocenio je Simić.

Kako je dodao, isto se dogodilo i na prelazu Jarinje kada su ogrebana i privatna vozila novinara.

Bez promena nakon dogovora

Srbi i pripadnici specijalne jedinice kosovske policije (ROSU) i dalje su na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, a očekuje se da će saobraćaj biti normalizovan tek u ponedeljak, javila je Radio televizija Srbije (RTS).

Na prelazu Jarinje od jutros se ponovo parkiraju kamioni, ali je put Raška – Kosovska Mitrovica i dalje blokiran za saobraćaj i situacija na terenu je nepromenjena.

Zbog blokade Jarinja i Brnjaka na prelazu Merdare formirana je kolona vozila duga nekoliko kilometara, a na prelaz se čekalo i do 30 sati.

Prema dogovoru Beograda i Prištine, specijalne jedinice ROSU u subotu od 8.00 do 16 časova treba da se povuku sa prelaza, a istovremeno Srbi da uklone barikade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari