Na ponovljenom glasanju na biračkom mestu u Nišu građani glasali za promenu Ustava 1Foto: Senad Župljanin

Na ponovljenom glasanju na referendumu o izmeni Ustava u delu pravosuđa na jednom biračkom mestu u Nišu, za izmenu je glasalo 76,6 odsto izašlih glasača, dok je 22,7 odsto bilo protiv, saopštila je danas potkomisija Republičke izborne komisije za Niš.

Ovakav rezultat nije uticao na većinsko opredeljenje građana Niša, koji su 16. januara na referendum glasali protiv izmene Ustava.

Građani su na biračkom mestu broj 33, u niškom Knez Selu, ponovo glasali jer je prilikom glasanja na refererendumu birački odbor na kraju dana izbrojao jedan listić više od broja koji su dobili, a potkomisija je, takođe, pregledom materijala ustanovila da je jedan listić višak.

Prema podacima potkomisije, od 286 glasača koji su juče izašli na ovo biračko mesto njih 219 je zaokružilo potvrdan odgovor, njih 65 negativan, a dva listića su bila nevažeća.

Potkomisija RIK je prethodno saopštila da je u Nišu na referendumu o ustavnim promenama 16. januara većina izašlih građana (53,26 odsto) rekla „ne“, dok se 45,92 odsto njih izjasnilo potvrdno.

Prema tadašnjim preliminarnim rezultatima, protiv ustavnih promena glasalo je 32.055 građana, a za ustavne promene njih 27.663.

Na izbore je izašao 60.161 glasač od ukupno upisanih 231.192.

Niš je jedan od retkih gradova u Srbiji, uz Beograd, Novi Sad i još neke, koji je glasao protiv ustavnih promena.

Više informacija iz ovog grada pogledajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari