Na predizborima u Zajedno-Moramo Miketić sedmi kandidat za gradonačelnika 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Sedmi kandidat na beogradskim predizborima stranke Zajedno Đorđe Miketić predstavio je danas svoj program za Beograd u tri tačke „Zeleni beo grad“ i istakao da bi trebalo uvesti „moratorijum na sve megalomanske projekte u Beograd koji uništavaju ovaj grad“ i kao primer naveo Makiš.

Miketić je, na konferenciji za novinare ispred stanice Beovoza Vukov spomenik, rekao da je prva tačka njegovog programa „Beograd diše“ i istakao da će se zalagati da Beograd konačno ima što čistiji vazduh.

„Imamo ozbiljan plan kako se to postiže.U sledeće tri, četiri godine može se spustiti zagađenje vazduha za dvadeset i nešto procenata“, rekao je Miketić, koji je i poslanik poslaničke grupe Moramo – Zajedno.

On je naveo da je druga tačka njegovog programa „Grad građanima“, koja se odnosi na infrastrukturne projekte, saobraćaj.

„To je građanska participacija u procesu donošenju odluka“, rekao je Miketić.

On je rekao da je treći prioritet obrazovanje, kultura, solidarnost i briga o ugroženima.

„Dosta je da grad izgleda kao razularena diskoteka, već mora da bude grad kulture, otvorenog srca, toleracije, grad kojim ćemo se ponositi“, ocenio je Miketić.

On je rekao i da su „predizbori mala revolucija u našem političkom sistemu, put ka društveno-političkoj katarzi koja je neophodno ovom društvu zato što smo se zaglibili u blato srpske politike, gde su najgori ljudi, gde šlajfujemo, nestajemo, gde se sve rasprodaje, a grad nam se urušava pred očima“.

„Varvari koji ga preziru zaposeli su ovaj grad, sve javne prostore“, rekao je Miketić.

Saobraćajni inženjer i član Miketićevog stručnog tima za predizbore Dragomir Lukić rekao je da će mu predložiti da se „konačno osposobe tuneli Karaburma“ za produžetak linije Beovoza do tog dela grada.

On smatra i da bi trebalo da se zamene tramvaji koji saobraćaju u Beogradu koji su stari više od 40 godina i istakao da „šinski saobraćaj može da nosi komplentan saobraćaj Beograda“.

Kopredsednica stranke Zajedno Biljana Stojković rekla je da predizborima žele da omoguće građanima da biraju svoje kandidate, da formiraju beogradsku listu na budućim izborima od stručnih ljudi koji imaju svoje karijere, koji razumeju šta treba Beogradu i navela da je njihova krilatica za predizbore „Struka, a ne bruka“.

Ona je rekla da je Miketić „dugogodišnji aktivista u Beogradu, razume grad, zna šta mu treba i zbog toga je idealni kandidat za beogradske predizbore“.

Stojković je rekla da im je zabranjeno da konferenciju za novinare održe u okviru stanice Beovoza Vukov spomenik, iako su, kako tvrdi prijavili taj skup.

„Nije dozvoljeno da se slikate na mestima koja su vezana za naprednjačku vlast, koja oni zovu javni prostor, javno dobro, ali očigledno nije baš javno toliko“, rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari