Na predlog Vučića, Vlada usvojila preporuku poslodavcima da 8. januar bude neradan

Ostavite komentar


  1. Šta će nama Vlada kad o svemu misli i odlučuje On, Prvorođeni vrhovni komandant, specijalista opšte prakse za sve i svašta?

  2. Građani će iskoristiti dan više da u prazničnom duhu provedu sa svojim porodicama!

  3. Ovo je već preterandus. A šta da slave manjinske verske zajednice? U Srbiji samo jedan pije, a svi plaćaju.

  4. Vlada Srbije usvojila zaključak kojim predlaže da se ne poštuje Zakon o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji. Nazdravlje. U kakvoj to državi živimo?

  5. A radnici u privatnom sektoru, prodavnice? Nikad neće biti plaćeni za prekovremieni rad!

  6. Pa ovo je nečuveno. Sutra će narediti da petkom svi jedemo ribu. Što nije i na katolički božić bio neradan dan.

  7. Sprdnja. Cim se preporucuje, privatnici to nece ispostovati. Da su hteli da se ne radi, proglasili bi neradan dan ranije.

  8. A ko ce da ima slobodan dan…ovi sto rade po drzavnim sluzbama…a kod privatnika ce svi raditi pogotovo restorani …i gde si tu radnicka prava svih radnika

  9. Srbija je zadnji put imala obrise drzavnosti pod Turcima.Znale su se granice i postovali se neki zakoni.Sad smo postavili Cara koji odlucuje o svemu,od spoljne politike do cene parizera.Srbija je zemlja u nestajanju i to,cini mi se,vise ne moze da se zaustavi.Mislim da je to i posteno.Ne zasluzujemo mi da imamo drzavu.Pristajanje i podrzavanje ovakve lakrdije govori da smo mi jedna intelektualna mizerija i jedan totalno nezreo skup nekih ljudi,jer NAROD ocigledno nismo.A samo NARODI zasluzuju svoju zemlju!!!

  10. Netačno je da će u 2024 građani Srbije imati 12 neradnih dana. Lako je videti da će ih biti 9, jer se ne računaju dani praznika koji padaju u subotu i nedelju.

  11. Čuj preporuka.. Pa jel ne radan ili nije.. Ako jeste važi za sve! Ako nije onda nije ni za koga.

  12. Srbija je puna neradnika, a vlast tu nakaznu osobinu zloupotrebljava da poveća svoj rejting.

  13. Cestitam Srbi!!!Dobili ste Cara!!!Narod koji je ometen u razvoju i ne zasluzuje bolje.Normalni,obrazovani ljudi streme slobodama i redu,neobrazovana i nepismena rulja tezi diktaturi.Vi,normalna deco,bezite iz ove proklete avlije.Nema ovde normalan covek vise sta da trazi.

  14. 52 vikenda (104 dana), godišnji odmor 25 dana, 12 dana praznika = 141 dan da ne radiš a primaš platu (umanjenu za topli obrok).

  15. I ja preporucujem Brnabicki da se ne igra premijerke jer to nikada niti je bila niti ce biti.
    Nije obavezno da se ova preporuka usvaja na nepostojecoj Vladi, jer ima istu tezinu kao i njena.

  16. Kako je počelo , doneće preporuku da prvi petak u mesecu septembru pada u subotu.

  17. super !!! još jedan neplaćen slobodan dan ili u boljem slučaju radan dan uz osakaćenu dnevnicu

Ostavite komentar


Politika

Vučević i Bocan Harčenko: Nedvosmislena podrška Rusije Srbiji na međunarodnom planu 10

Vučević i Bocan Harčenko: Nedvosmislena podrška Rusije Srbiji na međunarodnom planu

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević je danas razgovarao sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan Harčenkom koji je rekao da Srbija može da računa na "nedvosmislenu podršku na međunarodnom planu po pitanjima od vitalnog interesa". Ambasador je Vučeviću uručio čestitku predsednika ;Vlade Rusije Mihaila Mišustina povodom njegovog stupanja na dužnost predsednika Vlade Srbije i poželeo uspeh u radu - navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.