Kruševac: Mantil sa imenima propalih firmi okačen na vrata Službe za zapošljavanje (VIDEO)

Ostavite komentar


  1. Ne mogu a da ne prokomentarišem… Bio sam radnik 22. Jula. Do stečaja. Fabrika je zatvorena odlukom gradske vlasti (čitaj DOS) jer im „Takva fabrika ne treba u Kruševcu“ – reči Save Popadića tadašnjeg gradonačelnika Kruševca.

    1. Sta je sa ostalim firmama,jesu li zatvorene krivicom DOS,Tita ili …?

  2. Privreda – to je najpogrešnija tema za današnju opoziciju. Zbog te teme i jesu opozicija, i biće još mnooooogo vremena dok se ne zaboravi.

  3. Zaboravili ste jos velikih fabrika iz Krusevca… Koliko je fabrika bilo, ni vi niste mogli.svih da se setite. Dovoljno opisuje kolika propast za 20.godina.

  4. Čudi što se takve stvari vezuju za NSZ. Možda su organizatori imali dobru nameru, ali retko gde u Srbiji je jedan direktor NSZ postao gradski otac ostavši na čelu te iste filijale nekoliko mandata. Usput, treba znati da je NSZ partijski plen i da svoju ulogu na tržištu rada ne ostvaruje u punom kapacitetu i pravom značenju. Kadrovi, kadrovi…to je boljka, a da se ne navode druge budalaštine tipa : nedostatak vizije, ogromne razlike u platama izmedju centrale i periferije, promena aplikacije (kažu da je zovu ISIS i da je bilo 3 miliona razloga za uvodjenje), loša mreža, te, verovatno, silna želja da se kao takva ugasi. Ako ugasiš, nemaš plen…. čime ćeš to kompenzovati???

  5. Najviše firmi propalo je zbog američkih sankcija i pljačkaša DOS-a . To su činjenice koje niko ne može da izbriše i sakrije.

    1. Najviše firmi je propalo zahvaljujući SPS i satelitima a DOS je samo nasledio teško obogaljena preduzeća u čijoj,, privatizaciji,, je učestvovao SPS i sateliti.. Današnji tajkuni i vlasnici su visoki članovi komunističke partije, državne bezbednosti, ostalih službi i službini kriminalci. Uglavnom oni kojima, će pare uvek trebati…

      1. Daj, ne lupaj, molim te. SPS je nastavio u novom sastavu da ih prodaje i unistava. A DOS je pokrenuo tu igru unistavanja. Moji roditelji su ostali bez posla. Njihove su firme u Krusevcu, medju prvim rasprodatim! Tata je radio u prvu prodatu firmu, pa je presao u drugu, ali su nakon dve godine i tatina i mamina firma prodate, oni ostali bez posla, nedovoljno staza za penziju a nedovoljno godina za starosnu. Tata je docekao nije. Tako da, odlicno znam kada je krenula agonija sa firmama. Prestanite da kukate na tog Milosevica, jer se u njegovo vreme delili stanovi, imali sigurni poslovi.. Decu ste mogli da zaposlite u svojoj firmi gde radite…. Malo sankcija i cekanja u red vam je preveliko mucenje od ovog dugog dve decenije?

      2. Stvarno lupetaš neopevano . SPS zaslužuje kritiku po raznim osnovama , ali reći da su ni uništili firme je krajnji bezobrazluk ili glupost , ne znam da li umeš da čitaš pa se izvinjavam . Tvoja izjava je mantra kojom se neoliberalni članovi DOSA brane od opravdanih optužbi da su pokrali celu srpsku privredu i iza sebe ostavili pustoš . Inače , ne zaboravimo sankcije koje su za vreme SPSa obogaljile privredu , ali je nisu uništili , setimo se šećerana koje je kupio djindjićev prijatelj za 3 evra pri čemu je garantovao da će vratiti dugove koji su nastali zbog sankcija , iako nije imao 500 evra imovine .

    2. U vreme DOS sve su firme probate dok je Miskovic bio na celu Zupe Davao je radnicima I penzionerima najbolje plate su imali u njegovo vreme ja Sam Zupino dete a kad je dosla makedonka sta see desilo I ko je bio na vlasti tad a da ne pricamo o ostalim firmama u Krusevcu ih svakog petka I’ma 50 penzionera Koji su 24 sata na klupama u gradu pa onda petkom malo prosetaju da protegnu noge do sledeceg petka

  6. Ovo je primer potpune šizofrenije srpske politike . Svaka firma koja se pominje na mantilima uništena je za vreme DOSa , dakle sa velikom ulogom Djilasa , a Vučić ih je samo dotukao . Neverovatno je da novinari ne promišljaju o onome o čemu izveštavaju

  7. Тотална конфузија. Протестују против Вучића и СНС-е, а истичу списак пропалих фирми које су уништене у врема ДОС-е.Сад ти исти из те ДОС-е воде те протесте.Дакле круг се затвара.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.