Na zahtev DPK sutra vanredna sednica Skupštine Kosova o hitnoj finansijskoj podršci policiji 1foto (BETAPHOTO/ARMENIJA ZAJMI BESEVIC/MO)

Demokratska partija Kosova (DPK) tražila je za sutra vanrednu sednicu Skupštine Kosova o predlogu rezolucije o hitnoj finansijskoj podršci policiji.

Predlog rezolucije je bio na dnevnom redu kosovskog parlamenta na sednici prošle nedelje, ali ;nije prihvaćen zbog izostanka podrške poslanika vladajućeg Samoopredelenja.

Poslanici opozicije su potom najavili da, ako se ne usvoji rezolucija o policiji, neće učestvovati u glasanju o međunarodnim sporazumima.

Sindikat kosovske policije je pre nekoliko dana Odboru Skupštine za ljudska prava podneo ;peticiju kojom traži poboljšanje uslova rada.

Lider DPK Memli Krasnići je danas napisao ;na Fejsbuku da „jačanje i podrška policiji treba da bude državni prioritet“, a to bi, po njegovim rečima, trebalo da se uradi glasanjem u Skupštini.

„Naši policajci zaslužuju naknade za opasnost, zdravstveno osiguranje i usvajanje Zakona o prevremenom penzionisanju. Pozivam sve poslanike Skupštine Kosova da sutra svojim glasom dokažu da je podržavaju i da su uz Kosovsku policiju – jer ;nisu dovoljne reči i objave na društvenim mrežama“, napisao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari