NADA neće prihvatiti potpredsednička i mesta u odborima Skupštine dok se ne ispune uslovi za izbore 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) i koalicija NADA neće prihvatiti ni jedno potpredsedničko mesto u Skupštini Srbije, niti mesto predsednika skupštinskih odbora do ispunjavanja svih preporuka OEBS za poboljšanje izbornih uslova i dogovora koji je potpisan sa Proglasom, saopštio je danas POKS.

„Vrlo brzo će postati jasno postoji li volja da imamo slobodne izbore ili ne. U slučaju da nema te volje od strane vlasti, odbijanje potpredsedničkih mesta u Skupštini Srbije i mesta predsednika skupštinskih odbora je samo prvi korak u bojkotu institucija sistema. Nakon toga će uslediti njegova opstrukcija“, izjavio je predsednik POKS i narodni poslanik Vojislav Mihailović.

On je dodao da stranka koju vodi neće dozvoliti zavođenje diktature u Srbiji i potpuno obesmišljavanje izbora kao glavne demokratske tekovine.

„Prihvatanje da izbori budu isti dan u svim gradovima, a ne samo u Beogradu, imenovanje predstavnika opozicije u radno telo Vlade Srbije za ispunjavanje preporuka ODIHR i formiranje specijalne komisije koja bi se bavila čišćenjem biračkih spiskovima od glasača-nomada, je korak dobre volje vlasti koji može biti učinjen odmah“, dodao je Mihailović.

Mihailović je naglasio da će, ukoliko toga ne bude, biti „potpuno jasno kojim su se putem opredelili da idu vladajuća stranka i njeni sateliti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari