NADA: Srbija da spreči usvajanje rezolucije UN o navodnom genocidu u Srebrenici 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Koalicija NADA, koju čini Novi DSS, POКS Vojislava Mihailovića i 25 udruženja građana, saopštilo je danas da smatra vrlo opasnim predlog rezolucije o navodnom genocidu u Srebrenici koji je Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija podneo stalni predstavnik Bosne i Hercegovine u UN Sven Alkalaj.

NADA je pozvala državne organe Srbije „da osujete ovaj novi pokušaj svaljivanja krivice za ratove na Srbe i Republiku Srpsku“.

„U Srebrenici se nije dogodio genocid i to je jedina istina. Reakcija naše države po ovom pitanju mora biti odlučna i blagovremena, jer je predlog rezolucije podnet najvažnijem telu UN zaduženom za mir i bezbednost u svetu. Njano usvajanje imalo bi katastrofalne posledice po Srbe, a naročito Republiku Srpsku jer bi sledeći korak bio zahtev za ukidanje srpskog entiteta u okviru BiH“, izjavio je predsednik Pokreta za obnovu kraljevine Srbije (POKS) Vojislav Mihailović.

On je naveo da je to „još jedan histerični, antisrpski stav predstavnika Bosne i Hercegovine, motivisan željom da se menja Dejtonski sporazum i ukine Republika Srpska“.

„Ne razumem kako predstavnici muslimana u Bosni i Hercegovini očekuju razvoj odnosa između tri konstitutivna naroda, kada stalno podstiču mržnju prema Srbima, optužujući ih za takozvani genocid za koji su i nezavisni strani eksperti ustanovili da se nikako ne može tako kvalifikovati“, kazao je Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari