Nadam se da će istrage o "slučaju Savamala" uskoro doneti rezultate

*Potrebno je učiniti više da bi se garantovala vladavina prava u Srbiji *Važno je i za Beograd i za Prištinu da sprovedu Briselski sporazum
Dejvid Mekalister, izvestilac za Srbiju Evropskog parlamenta govori za rođendansko izdanje Danasa

Ostavite komentar


  1. Ova zemlja je pretvorena u logor, da li je to vama i ostalim polit-parazitima u Briselu jasno gospodine ?! O kakvim nadanjima, vi govorite kakvim Savamalama ?

  2. G. Mekalister može samo da se nada da će kriminalno rušenje legalizovanih objekata u Savamali (a izgleda da ih je baš briga za to, samo ne mogu to javno da kažu), jer sve činjenice, naročito ova da su ti objekti izbrisani iz knjige nepokretnosti pre njihovog rušenja, što samo potvrđuje raniju i prvu pretpostavku da je sam čin organizovan od strane vlasti uz saglasnost (najmanje) samog AV, dok su neposredni izvršioci u ovom slučaju manje bitni; može samo dnada se (za javnost) nada , a ja mu tvrdim da slučaj Savamala u Srbij, pod ovom vlašću, neće biti rešen, jer bi morali da optuže svoje visoke funkcionere, a kad bi istraga išla do kraja i onog najvišeg. Politika EU administracije prema trenutnoj vlasti u Srbiji je dvostrano orijentisana. Sjedne strane traženje određenih spoljno političkih koraka i pohvale za svaki ispunjen; a s druge strane faktičko prepuštanje AV da bez konkretnih (sem nekih blagih osuda) kritika vodi unutrašnju politiku. Jer reći da su pretthodni predsednički izbori održani, uz manje nepravilnosti , u demokratskoj atmosferi, može reći samo čovek koji ne poznaje prilike o kojima daje ocenu (u šta sumnjam) ili čovek koji je, iz nekih razloga "zatvorio" jedno oko na sve one nepravilnosti (npr. u medijskoj zastupljenosti predsedničkih kandidata itd.). A ti razlozi su sledeće prirode:
    1. Samo ti AV ispunjavaj spoljno političke uslove EU, što i ja podržavam ako u konačnici vode Srbiju u punopravno članstvo u EU a kasnije i u NATO.
    2. Ako ispunjavaš zahteve iz tačke 1. mi (EU) se nećemo preterano mešati u tvoje vođenje unutrašnje politike.
    Ovo je krajnje uprošćeno tumačenje politike EU prema Srbiji, ali po mom mišljenju najbliže stvarnosti…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.