Nakon Vučića i Haradinaj i Makron potvrdili da neće biti sastanka u Parizu

Ostavite komentar


  1. U sustini, obema ekipama na vlasti odgovara ovo odlaganje, posto od vlasti imaju koristi. Domacoj javnosti ce predstaviti da je odlaganje zbog onih drugih, pa ce jos dobiti i poene na unutrasnjoj sceni. Evropski lideri su zabavljeni desavanjima u EU, tako da i njima odgovara da se malo odmore od balkanskih lazova. A narodu vec kako bude!

    1. Ne znam zasto ali u meni raste osecaj da ce narodu poceti da se „dosadjuje“ ovakva dinamika, kao u narodnim pesmama u desetercu. A zna se sta sledi kad se Kraljevic Marku dosadi. On u ruke topuzinu…

  2. DIJALOG će nastaviti nova Vlada Srbije i novi sastav privremenih vlasti na Kosovu i Metohiji, koji će najverovatnije predvoditi Aljbin Kurti i njegova partija Samoopredeljenje. Čim u Srbiji stupe na dužnost novi ruski i američki ambasador.I naravni na KIM novi američki ambasador. A, to će biti verovatno već u julu.Posle toga nove diplomate uz nove evropske čelnike:Mišela Barnijea ili Margarete Vestager i Marka Rutea, vodiće ovaj proces izmedju Beograda i Prištine daleko kvalitetnije.
    Ovi likovi dosada poput Taćija, Haradinaja, Vučića, Dačića, Mogerini bili su samo za zamajavanje, dok su se pod formom dijaloga odvijali prljavi poslovi, tako karakteristični na Ž.K.Junkera.
    Zato je bilo glupo sada očekivati dok Evropljani jedu jedni druge da će imati vremena da „čačkaju zube sa Srbima i Albancima“. Oni su jednostanvno mnogo pragmatičniji nego što smo to mi s područja bivše jugoslavije ikada mogli da shvatimo. Zato su nam očekivanja konstantno u neskladu s realnošću, pa se dešava da vlast ovdašnje stanovništvo zbog svog neuspešnog rada konstanrtno zapljuskuje salavama laži, kako bi ga non-stop držala u narkozi i izbegavala ODGOVORNOST za neuspeh.
    Umesto, da i mi budemo pragmatični i da konačno i mi prvo sfredimo svoju kuću pa da se teki onda bavimo drugima.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.