Napeto u Leposaviću: Srbi traže od Kfora da ne puštaju albanske predstavnike da uđu u zgradu opštine 1

Bivši gradonačelnik Leposavića Zoran Todić sa grupom okupljenih Srba, koji su jutros u znak protesta prišli do samog ulaza u opštinsku zgradu kada je u nju ušao ministar lokalne samouprave Eljbert Krasnići, razgovarao je oko 11 časova ponovo sa komandantom mađarskog Kfora, i uz pristanak da se Srbi povuku desetak metara do zaštitne ograde, zatražio da Kfor ne dozvoli da bilo ko više u zgradu opštine uđe.

Kako javlja Kosovo online, predstavnici Srba iz Leposavića koji protestuju već skoro 20 dana zbog nasilnog policijskog zauzimanja i blokade zgrade opštine, jutros su prišli do samog ulaza u zgradu, revoltirani novom provokacijom Prištine i dolaskom ministra Eljberta Krasnićija, ali i zbog saznanja da je plan da danas u zgradu opštine dođu i zamenica gradonačelnika Dragana Miletić i nelegitimni opštinski odbornici, sa očiglednom namerom da donose neke odluke koje ne podržavaju stanovnici opštine.

Atmosfera je u jednom trenutku bila napeta, Srbi su uzvikivali „napolje, napolje“, a na samim ulaznim vratima u opštinsku zgradu zaustavili su ih vojnici Kfora iza čijih leđa se u ulazu u objekat nalazi veća grupa specijalaca Kosovske policije.

Kako javlja reporter Kosovo onlajna, u cilju smirivanja situacije, bivši gradonačelnik Leposavića Zoran Todić razgovarao je sa komandantom mađarskog Kfora, od koga je zatražio da ne dozvoli da odbornici uđu u zgradu opštine.

Todić je rekao i da je veliki broj policajaca u stanici policije u Leposaviću i da ima saznanja da su spremni da krenu ka opštini.

On je zamolio predstavnike Kfora da održavaju red i mir i da više ne dozvoljaju da u zgradu ulaze ni ministri, ni odbornici jer time provociraju narod.

Na ulicama Leposavića pozicionirani su džipovi Kfora i Euleksa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari