Naprednjaci danas počinju sakupljanje potpisa za izbore u Beogradu: Gde će se potpisati Vučić, Brnabić i Šapić? 1Prikupljanje potpisa, Foto: FB/SNS Užice

Srpska napredna stranka danas u podne počinje prikupljanje potpisa za lokalne izbore u Beogradu raspisane za 2. jun.

Juče su naprednjaci na sednici Predsedništva usvojili listu za Beograd čije će ime danas biti poznato, a danas će biti potpisani i koalicioni sporazu sa partnerima naprednjaka, SPS, SRS i Zavetnicima.

Prema najavama, bivši lider sada član SNS, koji obavlja funkciju predsednika države,  Aleksandar Vučić potpisaće podršku listi danas u 12 i 45 sati u velikoj sali Gradskog odbora Zemun.

Dok će lider SNS Miloš Vučević u Sokolskom domu u Obrenovcu prisustvovati prikupljanju potpisa. Tu će potpise podrške dati i funkcioneri te stranke Arno Gujon i Marko Đurić.

Povedenica za Beograd SNS Ana Brnabić i kandidat za gradonačelnika na prošlim izborima Aleksandar Šapić potpis podrške listi daće u prostorijama Opštinskog odbora Savski venac. Uz njih podršku će potpisati i naprednjakinja Irena Vujović.

Odim Vučića u Zemunu će potpis podrške dati naprednjaci Vladimir Orlić, Darija Кisić, Zlatibor Lončar i Tomislav Momirović.
Brnabić je juče posle sednice Predsedništva navela da će u kampanju krenuti odmah, ali da će ovaj put kampanja izgledati drugačije. Brnabić je dodala da je cilj SNS koji će plasirati kroz ovu kamanju „zaštita nacionalnih interesa“.

Rekla je da će veliki broj funkcionera kako SNS tako i koalicionih stranaka direktno učestvovati u kampanji i da će to činiti kroz tribine, obilaženje opštinskih i mesnih odbora.

Brnabić je dodala da se nada velikoj izlaznosti i da će ovi izbori biti praznik demokratije.
Ona je rekla da se izborni uslovi nisu promenili, ali da je opozicija odbila da sarađuje sa njima na rešavanju ovih problema.

„Zašto se tražili izbore? Zašto ste trošili vreme, ako ćete da ih bojkotujete“, rekla je predsednica Skupštine.

Savetovala je opoziciju da ne pokušava ”slom“ da sprečava izbore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari