Naprednjak napao opozicionara da je kriv za sukobe na unutarstranačkim izborima u niškoj SNS 1Branislav Jovanović: Foto Niš moj grad

Branislav Jovanović, opozicioni opštinski odbornik u Gradskoj opštini Medijana, opštužio je opštinskog većnika Aleksandra Đorđevića, koji je i funkcioner SNS-a, da je „upao“ na današnju sednicu Skupštine opštine i „nacrtao mu metu“ tako što ga je optužio da je on odgovoran za sinoćne sukobe na unutarstranačkim izborima u toj stranci.

„Upao je na sednicu Skupštine koja još nije počela i prilično razjaren rekao da su sinoć ‘oni stali na put homoseksualcima’, a onda se bez ikakvog razloga okrenuo ka meni i kazao da sam ja ’za sve kriv’. Upitao sam ga o čemu se radi, ali nisam dobio odgovor. Bio sam prinuđen da za skupštinskom govornicom tražim pojašnjenje i zaštitu od ovakvog etiketiranja, i pokrenuo sam odborničku inicijativu da formiramo radnu grupu koja će posetiti povređene na sinoćnom izbornom skupu naprednjaka“, rekao je Jovanović za Danas.

Na sinoćnom izbornom sastanku u Mesnom odboru Srpske napredne stranke Medijana, na kojem se birao predsednik tog odbora, došlo je do incidenata, zbog kojih je pozvana policija.

Guranje, vikanje i pokušaj otimanja zapisnika, u kojem su učestvovali i mladići sa kapuljačama i crnim naočarima, nastalo je nakon javnog glasanja na kojem je Dejan Andrejević, iza koga navodno stoji gradonačelnica Niša i članica Predsedništva SNS Dragana Sotirovski, dobio manje glasova (35) od svoje protivkandidatkinje, dr Maje Bošković, koja slovi za predlog poverenika Opštinskog odbora SNS-a Medijana Dragana Đorđevića, i za koju je glasalo 39 prisutnih.

Prema tvrdnjama učesnika izbornog sastanka, u incidentu je učestvovao i Aleksandar Đorđević, inače sin poverenika Opštinskog odbora SNS-a Medijana.

“Na tom izbornom skupu SNS je viđena prepoznatljiva ikonografija- momci sa kapuljačama i crnim naočarima, što smo viđali ovih dana prilikom, recimo, ubistva na benzinkoj pumpi u Rušnju. Sledeće što možemo da očekujemo je da oni počnu da biju i opoziciju, koju će proglasiti krivom za svoje sumnjive tendere, štetne poslove, korupciju… Ovakvu prozivku na sednici Skupštine doživljavam kao crtanje mete na čelo”, rekao je Jovanović.

On je kazao da je “već imao noćne pozive kada je na prošloj sednici Skupštine grada, gde je takođe odbornik, postavio pitanje o tome dokle se stiglo u borbi protiv građevinske mafije u Nišu, navodeći sedam konkretnih primera za to.

Nešto ranije je, rekao je, podneo krivičnu prijavu i urgenciju Odeljenju za borbu protiv organizovanog kriminala pri Višem javnom tužilaštvu u Nišu zbog sumnje u ozbiljnu korupciju orilikom rekonstrukcije centralnog Traga kralja Milana.

Dodao je da je već hapšen bez osnova, 2014. godine, kada je sa grupom funkcionera optužen za malverzacije koje je navodno počinio kao direktor Direkcije za izgradnju grada, ali je pravosnažno oslobođen svih optužbi, kazao je.

Ukazivao je na zloupotrebu policije u tom slučaju, koji je dosta koštao svu sedmoricu uhapšenih, ali i građane jer su oni platili naknadu štete za uhapšene od desetak miliona dinara.

“Ovakve optužbe i etiketiranja nisu naivni, pogotovu što ne verujem policiji i tužilaštvu, koji na moje dosadašnje prijave nisu reagovali ”, zaključio je on.

Đorđević bez odgovora

Aleksandar Đorđević do objavljivanja ovog teksta nije odgovarao na pozive Danasa na brojeve telefona koje smo pribavili u GO Medijana i od njegovih stranačkih kolega.

On nije odgovorio ni na prosleđena pitanja u vezi sa ovim slučajem.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom  linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari