Predsednik Okružnog odbora SPS Igor Novaković saopštio je da je podneo ostavku na funkciju pomoćnika gradonačelnika Niša “iz moralnih razloga”, iako od Agencije za borbu protiv korupcije “još nije dobio mišljenje da li je u sukobu interesa”.

Novaković je zatražio mišljenje Agencije jer je i odbornik u Skupštini grada Niša, što “želi i da ostane”.

– Podneo sam ostavku iz moralnih razloga, a i zbog ugleda stranke, koja bi mogla da snosi eventualne konsekvence ukoliko Agencija za borbu protiv korupcije donese mišljenje da sam u sukobu interesa. Moja ideja je da budem i ostanem odbornik u Skupštini grada, a ne da radim u izvršnoj vlasti – kaže Novaković, koji je ostavku podneo tri meseca nakon postavljanja na funkciju pomoćnika gradonačelnika.

Novaković kaže da nije potpisao ugovor o delu sa Gradom, ali pretpostavlja da mu za vreme koje je proveo na funkciji slede određena sredstva. “Ne zna” precizno kolika su mesečna primanja pomoćnika gradonačelnika, ali pretpostavlja da su oko 100.000 dinara, s tim što njemu sleduje polovina jer je ujedno i univerzitetski profesor.

– Odričem se tih sredstava u humanitarne svrhe. Obratiću se Upravi za finansije da se taj novac prebaci na budžetsku stavku vantelesne oplodnje, jer želim da pomognem jednoj porodici da obavi jedan takav pokušaj. Ostatak novca, ako ga bude, pokloniću Fondu “Svetozar Marković”- najavljuje Novaković.

On ne želi da komentariše nezvanične informacije da će biti direktor republičkog javnog preduzeća “Jugoistok” jer je reč o „neozbiljnim kuloarskim pričama“, ali dodaje da se “može desiti da preda biografiju ukoliko se objavi konkurs za takvu funkciju”.

Igor Novaković je u prethodnom mandatu bio predsednik gradske opštine Palilula, jedne od pet opština u Nišu.

Gomilanje

Uprkos tvrdnjama da neće gomilati radnike u javnom sektoru, gradonačelnik Niša Zoran Perišić (SNS) imaće pet pomoćnika, koji dolaze iz redova njegove stranke, kao i iz URS i SPS. U kabinetu je zaposlen i zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković, takođe iz SNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari