rio tinto protestfoto Amir Hamzagić/ATAImages

Rudnik litijuma kompanije Rio Tinto kod Loznice postao je centralna tema političkog života u Srbiji i to bi mogao biti i najveći slučaj državne korupcije i izdaja države, naroda i budućih generacija, kažu iz Narodne stranke.

„Rio Tinto pokušava da korumpira mnoge, među kojima i predstavnike vlasti, režimskih medija, institucija, nečasne predstavnike stručne javnosti, kao i predstavnike Evropske unije i Ambasade SAD u Srbiji, a nema sumnje da Rio Tinto pokušava da obezbedi i svoje igrače u opoziciji“, navodi NS u saopštenju.

Kako tvrde, Srbiji je postavljen zahtev da isporuči svoj opstanak zarad zelene agende Evropske unije i profita jedne kompanije.

“ Od Srbije se očekuje da se žrtvuje zarad blagostanja Evropske unije“, podvlače oni.

Stoga, kako kažu, Narodna stranka poziva sve političke organizacije, javne ličnosti i poslanike u Skupštini Srbije da stanu u odbranu naroda, a protiv uništenja Srbije.

„Iskopavanju litijuma protive se odgovorni građani Srbije, bili oni u politici ili van nje. Narodna stranka predlaže da se donese zakon o zabrani kopanja litijuma u Srbiji u narednih 100 godina“, zaključuje NS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari