Narodna stranka: Odgovornost za poplavljene objekte i oranice 1Foto: Logo

Gradski odbori Narodne stranke u Kraljevu i Kragujevcu i Opštinski odbor NS u Kniću zatražili su danas odgovornost nadležnih za teške posledice aktuelnih poplava u centralnoj Srbiji i Šumadiji.

– Hiljade poplavljenih hektara, stotine porodica koje su morale da napuste svoje domove, prekid železničkog i drumskog saobraćaja…, nisu posledica obilnih padavina, već pokazatelj šta se dešava kada se diletantima dozvoli da upravljaju lokalnim samoupravama. Srpska napredna stranka ne uvodi samo srednjevekovni sistem upravljanja opštinama, već i način života srednjeg veka, kada život pored reke zavisi od pogleda u nebo, navodi se u saopšteenju odbora NS u Kraljevu, Kniću i Kragujevcu.

Narodna stranka podsetila je, pritom, da su čelnici Kraljeva i opštine Knić koliko u martu najavili da „reka Gruža više neće da plavi oranice“. Osim slikanja kraj navodnih radova, pompeznih izjava, prikupljanja političkih poena i utrošenih više od 9,5 miliona dinara sredstava Vlade Srbije, a preko JVP „Srbija vode“, što je potvrđeno i saopštenjem na sajtu Opštine Knić i u medijima, ništa se, u svari, konstatuju u NS, nije uradilo. Da posao nije odrađen pokazalo se nakon samo tri meseca od “sređivanja korita reke Gruže”.

-Iako porodicama čija je egzistencija dovedena u pitanje, ovog trenutka ne znači mnogo da se prozovu krivci, Narodna stranka poziva na odgovornost predsednike opštine Knić i grada Kraljeva za izgubljenu imovinu i gubljenje funkcije najplodnijeg zemljišta u sledeće dve godine, a rukovodstvo JVP “Srbija Vode” poziva da podnese ostavku zbog nesavesnog vršenja poslova koji su u njegovoj nadležnosti, što je dovelo da su, ionako osiromašeni seljaci, ostali bez prihoda koje su planirali za ovu godinu, a posledice uništenih oranica, okućnica i puteva tek će se osetiti, ističu u Narodnoj stranci, koja je od vlasti u lokalnim samoupravama u Kraljevu i Kniću i državnim organima zatražila da se odmah započne sa nadoknadom štete. Ne za nekoliko, ili mesec dana, već odmah. Z.R.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari