Narodni pokret Srbije Bor: Najava poskupljenja komunalnih usluga u Boru nastavak je neodgovorne politike 1Foto: Narodni pokret Srbije Bor

“Najava poskupljenja komunalnih usluga u Boru od 30 odsto, koje je najavila aktuelna lokalna vlast, nastavak je neodgovorne i nerazumne politike”, kažu iz Narodnog pokreta Srbije u Boru.

Prema njihovim rečima, vlast svoju nesposobnost i bahatost žele da prevale na leđa građana.

“Godinama su, na primer, za Toplanu kupovali ugalj sumnjivog kvaliteta po najvišim cenama. Sada, opet, žele, sem kroz milijarde subvencija, da građanima dodatno prazne džepove. A postoji više činjenica koje ovakav predlog odluke – naprosto –  obesmišljavaju”, kažu iz Narodnog pokreta Srbije u Boru.

Kažu da ova zima sigurno spada u najtoplije u dužem vremenskom periodu.

“Iz toga proizilazi da je potrošnja energenata u Toplani bila minimalna u odnosu na uobičajne zimske periode. I pored toga deo građana nije imao zadovoljavajuće grejanje.

Ističu, da je cena energenata, koje koristi borska toplana, najniža od početka rata u Ukrajini, tako da i ta stavka ne bi trebala da utiče na toliko poskupljenje.

“Poskupljenje ostalih inputa, električne energije na prvom mestu, nije bila tolika da bi se time opravdao ovoliki procenat poskupljenja. Sa ovom novom cenom Bor ce biti u vrhu po ceni grejanja po metru kvadratnom u Srbiji”, navode.

Dodaju da je starost instalacija, toplovoda i cevi za pijaću vodu, sigurno utiče da se deo vode gubi kroz mrežu.

“Ako je tako, onda treba izvršiti rekonstrukciju mreže toplovoda i cevovoda za pijaću vodu, a ne trošiti pare na šminkanje grada, te bespotrebno i/ili nekvalitetno popločavanje trotoara koji su bili u relativno dobrom stanju. Novac iz ”najvećeg ikada budžeta do sada”, kako se hvali vlast, treba upotrebiti na vitalne potrebe grada, a ne na bespotrebne i sumnjive komunalne radove. Svaki pravi domaćin kad renovira stan prvo sredi cevi za vodu pa kreči, a ne obrnuto. Nije bitno samo imati novac, nego ga i upotrebiti racionalno i domaćinski. I zašto baš 30 odsto. Kako već borska vlast rezume termin “domaćinsko poslovanje”, to je drugo i posebno pitanje”, zaključili su.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari