Nastavlja se protest „Užice protiv nasilja“: Nije erski ćutati 1Foto: N. Kovačević

Protest „Užice protiv nasilja“ održaće se i ovog četvrtka, 13. jula, od 19 časova ispred zgrade Skupštine grada.

Na skupu će govoriti Užičanke – Ružica Dabić, građanska aktivistkinja i psihološkinja, i Mia Purić, studentkinja Medicinskog fakulteta u Beogradu.

Nakon okupljanja, pedviđena je protestna šetnja, tokom koje će biti blokiran saobraćaj u centru grada.

Organizacioni odbor protesta, koga čine predstavnici lokalnih odbora Demokratske stranke, Stranke slobode i pravde i Zeleno-levog fronta,   podsetio je na to da „stotine hiljada građana mesecima, u znak protesta, šeta ulicima gradova širom Srbije, boreći se protiv potpunog sloma društva i države u kojoj živimo“.

„Umesto razumevanja situacije, hitnog usvajanja zahteva i donešenja odluka“, navodi se, „vlast odgovara nasiljem prema svakom ko se usudi da javno digne svoj glas, podrži proteste ili govori na njima, targetirajući pojedince i njihove porodice javno, crtajući im mete na čelu“.

„Takva praksa stvara dodatni haos u društvu, pobuđuje strah i bes i preti da izazove nove sukobe“.

„Užice je oduvek bio grad slobodnih ljudi. Ere znaju vrednost i cenu slobode. Nas nije lako zastrašiti. Ovde i deca znaju da nije erski ćutati“.

„Zato dođite, u što većem broju, da pokažemo da smo slobodni ljudi, koji žele hitne i korenite promene u društvu i da smo dostojni vremena u kome živimo“, navodi Organizacioni odbor u pozivu Užičanima.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari