Natan Albahari: Opozicija ostala bez predsednika Odbora za EU integracije u Skupštini 1Foto: Privatna arhiva

Opoziciji u novom sazivu parlamenta neće pripasti mesto predsednika skupštinskog Odbora za Evropske integracije, kaže za Danas Natan Albahari, poslanik i internacionalni sekretar Pokreta slobodnih građana i jedan od kandidata, koji se nezvanično pominjao kao budući predsednik tog odbora.

Kako dodaje, dobra je vest, ipak, da će Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde, biti predsedavajuća Parlamentarnim odborom za stabilizaciju i pridruživanje Evropskoj uniji.

– Taj odbor zasedava zajedno sa istom takvom delegacijom iz Evropskog parlamenta i to je dobra stvar za opziciju, Na čelu EU delegacije biće izabrana nova ličnost, umesto Tanje Fajon, koja je do sada bila predsedavajuća. Takođe, Marinika Tepić će istovremeno moći da bude članica Odbora za EU intregracije. Ko će voditi taj odbor, čekamo još da vidimo… Čekamo da vlast predloži svog kandidata. Ako to bude neko stručan, nemam ništa protiv, i daću sve od sebe da, u svojstvu člana, oprinesem ubrzanju intregracija. Ako to bude politička figura, biće to jasan znak da vlast nema pravi i iskren odnos prema EU intregracijama – zaključuje naš sagovornik.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari