NDBG: Operacijom uklanjanja blokade u Šapcu upravljala SNS koja je slala svoje batinaše na narod 1Foto: BETAPHOTO/ MILOŠ MIŠKOV

Aktivisti Pokreta Ne davimo Beograd i Zajedno za Srbiju i građani koji su danas blokirali stari most u Šapcu napadnuti su motkama, a blokada je probijena bagerima, saopštio je danas Pokret i naveo da je više ljudi lakše povređeno, a napadnuta je i jedna njihova aktivistkinja.

„Celom operacijom uklanjanja blokade na mostu upravljali su funkcioneri Srpske napredne stranke koji su slali svoje batinaše na okupljeni narod. Policija je dobila naređenje da se povuče neposredno pre početka batinjanja“, izjavio je Dobrica Veselinović iz Ne davimo Beograd.

Aktivisti Ne davimo Beograd danas su, zajedno sa drugim zelenim organizacijama iz Srbije i regiona bili u poseti Nedeljicama i lokalitetu na kome se planira izgradnja rudnika litijuma, a blokadi su se pridružili na starom mostu u Šapcu gde su pokušali da zaustave autobuse Srpske napredne stranke koji su krenuli ka Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari