Ne davimo Beograd: Beograd rekao NE režimu Srpske napredne stranke 1foto BETAPHOTO-MILOŠ-MIŠKOV

Kako kažu iz pokreta Ne davimo Beograd, građani Beograda danas su na referendumu rekli „ne“ režimu Srpske napredne stranke i odbacili štetne promene Ustava.

– Uprkos tome što je referendum skandalozno organizovan, bez javne rasprave i po Zakonu o referendumu bez zakonske mogućnosti da opozicioni akteriorganizuju kontrolore na izbornim mestima, rezultati pokazuju ogroman potencijal za promene na narednim izborima. Upravo zbog toga, pokret Ne davimo Beograd poziva građane da se prijave za kontrolore i da zajedno odbranimo svaki glas na narednim izborima – kažu iz ovog pokreta.

Pokret Ne davimo Beograd ukazuje da rezultati referenduma u Beogradu pokazuju veliko nezadovoljstvo naprednjačkom vlašću i veliku želju za promenama politike koja je dovela do uništavanja demokratije u društvu.

– Odsustvo demokratije za posledicu ima loš život građana i nagomilavanje problema kao što su zagađenje vazduha, saobraćajni kolaps, urbanistički haos i sve ono sa čime se svakodnevno suočavamo u našem gradu – upozoravaju oni.

– Rezultati referenduma pokazuju da je promena u Beogradu moguća, a ona bi mogla biti i prvi korak ka smeni vlasti i u celoj zemlji. Očekuje nas velika i dugotrajna borba, ali imamo razloga za optimizam. Oslobodićemo naš grad, zaustaviti sve štetne projekte i od Beograda i Srbije napraviti dobro mesto za život – poručuju iz Ne davimo Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari