dobrica veselinovićfoto FoNet Milica Vučković

Odbornik Zeleno-levog fronta u Skupštini grada Beograda Dobrica Veselinović izjavio je danas da će ta stranka na jesen izaći sa dokumentom „Put do pobede“, koji će sadržati „neka osnovna načela buduće saradnje u borbi protiv režima Aleksandra Vučića“, sa drugim opozicionim partijama.

Veselinović je za televiziju N1 rekao da je ta stranka, u koju je prerastao pokret Ne davimo Beograd, tražila prevremene lokalne izbore u Beogradu i da je „uvek za izbore“, koji treba da se održe „što pre“.

„Nužnost je da se izbori dese“, rekao je Veselinović i dodao da vladajuća koalicija na čelu sa gradonačelnikom Aleksandrom Šapićem, „nije odgovorila ni na jedno goruće pitanje u gradu Beogradu“.

On je ocenio da se opozicija dogovara i sarađuje, „možda i bolje nego ikada poslednjih deset godina“.

Povodom toga da li će na narednim lokalnim izborima u Beogradu opozicija izaći u jednoj ili više kolona, Veselinović je kazao da „nije stvar koliko ima kolona, nego šta je učinkovitije da se smeni režim“.

„Ne bi gledao da je izlazak u dve ili tri kolone manje efikasan nego jedna kolona“, rekao je Veselinović.

Govoreći o dostignućima aktuelne vlasti u Beogradu, i navodima da je izgrađen veliki broj vrtića u poslednjih deset godina, Veselinović je rekao da je u tom periodu izgrađeno „više od 300 privatnih vrtića i oko deset državnih“, a da je posledica toga što nisu građeni državni vrtići „prebacivanje novca u privatne džepove“.

Odbornica Narodne stranke u Skupštini grada Beograda Anja Jević je rekla da je „evidentno da vlast ne želi izbore“, a da opozicija „mora naći neki jedinstven stav“, što ne mora da znači i izlazak u jednoj koloni.

Govoreći o situaciji da je u Skupštini grada Beograda, nakon prelaska dela odbornika u Narodni pokret Srbije, Narodna stranka ostala sa dva odbornika, Jević je rekla da je „iz medija saznala“ da ta stranka nema više odborničku grupu.

„Nisam u kontaktu sa bivšim kolegama, kako će izgledati saradnja pitanje je za njih“, rekla je Jević i dodala da će Narodna stranka sarađivati sa svakim „ko se bori protiv režima Aleksandra Vučića“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari