izboriFoto: FoNet Nenad Ðordević

Pokret Ne davimo Beograd i izborna lista koalicije Moramo će na ponovljenim izborima na biračkom mestu u Velikom Trnovcu imati svoje kontrolore i time dati doprinos odbrani regularnosti izbornog procesa, saopštio je danas taj pokret.

Oni su istakli da se Republička izborna komisija (RIK) mora postarati da se aktuelni izborni proces konačno privede kraju u skladu sa zakonom.

„Istovremeno, pozivamo tužilaštvo da reaguje i pokrene postupak protiv odgovornih lica koja su zloupotrebila pravo glasanja i sprečili održavanje glasanja tokom prethodnih ponavljanja izbora na ovom biračkom mestu, ali i svih onih koji bi se usudili da u narednm procesima na sličan način zloupotrebljavaju biračko pravo građana i građanki“, dodaje se u saopštenju.

Ocenili su da je neprihvatljiva situacija da se glasanje na tom biračkom mestu ponavlja četvrti put i istakli da se Srbija nalazi u „suludoj situaciji“ jer gotovo tri meseca od održanih izbora 3. aprila, izborni proces još uvek nije završen, da nema zvaničnih rezultata izbora, i da samim tim ni novi saziv Narodne Skupštine nije konstiutisan.

„Za institucionalni vakuum u kojem se nalazimo odgovornost snosi isključivo autoritarno-kriminalni režim Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića koji je u toj meri degradirao institucije i administraciju da su nesposobne da tri meseca sprovedu izbore na jednom jedinom biračkom mestu od 1.089 birača“, naveli su iz tog pokreta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari