Ne davimo Beograd: Nove mere alibi kojim se zataškava nesposobnost vlasti 1Predstavnici Inicijative ispred Predsedništva Srbije sa transparentom Foto: Ne davimo Beograd

Inicijativa Ne davimo Beograd ocenila je večeras da su mere najavljene za borbu protiv epidemije korona virusa „samo alibi“ i služe za „zataškavanje nesposobnosti vlasti i njihovog igranja sa životima građana Srbije“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije danas da je epidemiološka situacija u Beogradu alarmantna i najavio da će od sutra u glavnom gradu biti zabranjeno svako javno okupljanje više od pet ljudi u zatvorenom i otvorenom prostoru a da se od petka ide na „dugački policijski čas, zaključno sa ponedeljkom“.

U saopštenju inicijative se navodi da je nakon te najave jasno je da je „diktatorska vlast“ najodgovornija za porast broja obolelih i veliki broj smrtnih slučajeva od korona virusa.

Ne davimo Beograd: Nove mere alibi kojim se zataškava nesposobnost vlasti 2
Predstavnici Inicijative ispred Predsedništva Srbije sa transparentom Foto: Ne davimo Beograd

Ne davimo Beograd je naglasio da su Vučić i Srpska napredna stranka najviše odgovorni za posledice odluka koje su „ugrozile brojne živote i zdravstveni sistem dovele pred kolaps“.

„Nećemo stati dok ne budete odgovarali za svoja nedela“, naglašeno je u saopštenju.

U Srbiji je u prethodna 24 časa preminulo još 13 osoba od posledica infekcije korona virusom, što je najviše žrtava u jednom danu od početka epidemije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.