Ne dozvolite da umre Milovan Brkić: Deo opozicije pozvao da se novinaru u zatvoru ukaže pomoć 1Foto: Youtube printscreen, balkanska taraba

Lider DS Zoran Lutovac i Ekološki ustanak stali su u odbranu života novinara Milovana Brkića.

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac uputio je danas apel državnim institucijama da ne dozvole da umre novinar Milovan Brkić.

„Ne dozvolite da umre Milovan Brkić. Ništa što je rekao ili napisao ne sme da bude razlog da bude poslat u smrt“, naveo je Lutovac na Tviteru.

I Ekološki ustanak je apelovao na Upravu Centralnog zatvora da Milovana Brkića hitno prebace u zatvorsku bolnicu, kako bi mu se pružila hitna i neophodna medicinska nega.

„Sve što je rekao ili uradio nije takve prirode da bude „osuđen“ na smrt“, navodi se u saopštenju Ekološkog ustanka.

Redakcija magazina „Tabloid“ saopštila je danas da se vlasnik i glavni urednik tog časopisa Milovan Brkić nalazi na samrti u Okružnom zatvoru u Beogradu.

Navedeno je da zatvorski službenici jutros nisu dozvolili posetu Brkićevog advokata Stevana Damnjanovića, jer se, kako su kazali, novinar Brkić nalazi u veoma lošem zdravstvenom stanju.

Novinar Milovan Brkić (66) osuđen je 11. jula u Višem sudu u Beogradu na 14 meseci zatvora zbog krivičnog dela pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja.

Brkić već više od mesec dana štrajkuje glađu i žeđu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari